Honest

Hur magiskt är det inte nu!? SÅ öronbedövande vackert!! Temperaturen kryper upp mot 25-30 grader i solen & jag är i chock. Ångesten jag får av att det är sommar & så här otroligt varmt..att behöva gå lättklädd, visa armar & ben.. jag håller på i timmar varje dag för att hitta något att gå ut i som inte ger mig så mycket ångest att jag vill flå av min egen hud. Att vara fången i den här kroppen, med de här känslorna är något av det värsta som finns! De förgör allting! Jag vet nu att det även hör till beroendehjärnan, att jag inte är ensam. Sorgen, tragedin i att inte kunna njuta av livet, ens för ett par minuter är ganska förgörande. 

Jag går ändå ut där i världen m bara ben – premiär igår & jag känner mig så ful att det är svårt att se andra människor i ögonen. Jag skäms, skäms för mina fula kläder som inte alla är min stil eller det jag skulle ha valt – om jag hade haft ett val. Nu får det bli det jag kan få på mig. Självföraktet, hopplösheten..allt omfamnande 😦 

Jag tror att alla normisar skulle ge sig ut & springa tills de där känslorna försvann. Problemet är att jag har ett ENORMT inte motstånd till motion, jag går ut & går & jag gör lite gympa m jag får 0 draghjälp av kroppen. Mina dopaminnivåer måste vara superlåga. Dopaminet är det som får oss att vilja röra på oss. Det är obefintligt i mitt fall. 

Det är en livslång sjukdom och jag kommer få slåss mot den, alltid. Den och barnlösheten. Jag har klarat 89 dagar utan socker & gluten. Jag har inte hetsätit & kräkts på 118 dagar & det är jag väldigt dolt över! Däremot så överäter jag tillåtna livsmedel & jag har svårt att hålla mig till min matplan (3 mål mat om dagen med angivna mängder protein, fett & kolhydrater) Sådant som jag kunde äta för en månad sen kan jag inte äta nu, till exempel korv, bär, Halloumi,grädde etc. Går inte – jag spårar ur direkt. Problemet – jag får återigen f lite näring t hjärnan & jag höjer tillslut blodsockret även om jag äter abstinent mat. Långsammare tillfrisknande. 

Jag lyssnade på Beroendepodden m LCHF ingenjören My Westerdahl & hon upplever ff detsamma & att det handlar om att sjukdomen går i skov. Helt plötsligt klarar man inte att äta måttligt av något som man normalt kan hantera. 

Så kylskåpet ekar tomt & jag vill nästan kräkas av tanken  om ännu en omelett. Jag vill ha wienerkorv eller krämiga smoothies med bär & kokosgrädde. 

Jag vet att det vänder – att jag snart accepterar värmen, välkomnar den. Att skovet passerar.

Idag blir en enda lång dag med lyssnande på allt matrial jag kan komma över på temat återfallsprevention 🎈

Ha en fin helg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s