Somewhere Now

På skakiga ben trycker jag på de små tangenterna en efter en. Tills första meningen är skriven & står där i tydligt svart på vitt. Väldigt länge sedan, visste inte om jag skulle komma ihåg hur man gör. Ett blogginlägg. 

Vaknar upp till ännu en dag i den här världen som är som ett enda stort skämt! Overklighetskänslan när man ser nyheterna å matas med vad världens makthavare håller på med. En samling oerhört farliga & lättkränkta vita män. Föraktet över dessa självutnämnda sanningssägare & världsfrälsare är oändligt, kan inte förstå att det är sant att de sitter på dessa positioner. Det blir oerhört mkt mer verkligt när man hör överlevare från förintelsen dra tydliga paralleller om hur overkligt det var på 30-talet när man hörde Hitler tala & man avfärdade honom som en seriefigur, en komplett galning utan reel makt. 

Det enda vi kan göra är att vägra bidra till hat å splittring. Vägra falla offer f det lättaste av allt:rädsla som vänder sig mot dem. De som är annorlunda än oss, de som har en annan bakgrund, hudfärg och religion. Välja att se likheterna istället!! Endast så kommer vi att kunna stå ut & behålla vår värdighet..som individer & som samhälle de kommande åren! 

De som känner mig vet att jag alltid kämpar med låga seretonin & dopaminhalter. Att mörker & nedstämdhet är en konstant följeslagare som glider in och ut ur min vardag. Jag tror att jag äntligen har förstått & så smått börjat accepterat att det är något kemiskt. Det är inte bara livsstil eller tankar, det är något annat. Det kan slå ner som en blixt från blå himmel, en dag är allting bara helt svart.

Men jag ger inte upp, jag kämpar var evigaste dag m att hålla humör & serotoninhalt uppe. Letar terapeuter, läser på, försöker minska stress, sova mer, göra mindre f att ha tid för återhämtning. Kämpar m att vara alldeles f frisk & normal f att omgivningen ska förstå, allt f sjuk f att må riktigt bra. 

De oändliga antalet goda råd om att man väljer själv, att glaset är halvfullt etc..Ja, de hjälper inte riktigt även om de är vänligt menade. Min största utmaning är att hålla mig borta från självmedicinering  – mat & socker. Det är som att skjuta lyckopiller rakt in i hjärnan m direkt eufori som följd men ganska snabbt så klart crash and burn. Det enda som finns kvar efter ett par timmar är självförakt. 

Kanske är det tid..att erkänna att jag behöver hjälp, att jag behöver leva abstinent dvs totalt utan min drog. Det är inte speciellt välkänt eller vedertaget i Sverige men det finns några få eldsjälar..de som behandlar mat & sockerberoende på samma sätt som drog & spritberoende. 12-stegsprogram, absolut avhållsamhet från drogen. Läkning av både kropp å själ efter år av missbruk. Inga undantag, inga ”idag unnar jag mig”. Inget accepterande av vänner eller familj som trugar..bara en, bara idag. Inget ätande f att vara snäll när någon bakat..En alkis skulle inte var å varannan dag tro att hen kunde ta en liten sup, bara en pytteliten en. Ändå är det helt social accepterat & förväntat att jag ska klara av bara lite av mina droger. Dels har matindustrin bestämt att i stort sett allt jag äter innehåller en dos av min drog f att hålla mig kvar i beroendet, dels är så oerhört mycket av vår sociala kultur förbundet m mina favoritdroger:bröd och socker. Inte minst i arbetslivet. Där jag jobbar finns en oändlig tillgång till Kakor, godis, kex, skorpor & frukt. 100 gånger om dagen måste jag välja att avstå från min drog trots att trötthet och stress gör mig svag å jag vet att jag skulle kunna bota det, kortsiktigt på 3 sekunder. Ibland gör jag det..självmedicinerar..med några nävar Mariekex, för att få tillbaka serotonin & skärpa nog f att klara ännu ett av eftermiddagens viktiga möten. 9 gånger av 10 eller 99,99 av gångerna gör jag det inte. Men tyvärr gör den där sista lilla decimalen att jag aldrig blir riktigt fri..att beroendet ligger å skriker i mina ådror dag efter dag. När jag ger efter spårar jag ur totalt & sätter i mig förmodligen mer sötsaker å kalorier än en normal människa gör på en månad. Resultat: konstant f tjocka lår, nedstämdhet, självförakt & ett djävulsk sug, fysiskt m framförallt psykiskt. Vi är alla olika, jag kan inte tänka eller resonera mig ur det här. Vi är ALLA designade f att tycka om sött men vissa är  känsligare än andra. Jag har SÅ svårt att erkänna att jag förmodligen hör till den senare kategorin. Att jag hör till den grupp av människor vars reprilhjärna slår ut allt förnuft, alla beslu, alla goda intentioner vid minsta kontakt med sött och med bröd. Kanske även alkohol. Det är en enorm sorg i så fall. Älskar det överdrivna, älskar att äta mycket, dricka mycket, röka mycket! Älskar det fria, det gränslösa, älskar mängden! Får panik av begränsningar, förbud och måttlighet. HATAR dock nedstämdhet, låg självkänsla & mörker. Om jag kan släppa in ljuset & glädjen i livet igen genom att säga farväl t Socker, mejerier & alkohol f gott..då är det ju värt det! Champagne 😭

Tänkte inleda m något lätt & ofarligt..halkade iväg 😬
Helgen..

Fredag: snabbvisit hos frisören, middag ute – Fisksoppa & Ostar. 

Lördag: 80-års kalas med C’s familj i Danmark. Green day konsert på Malmö arean på kvällen! Fantastisk konsert!!! Den bästa jag sett på många, många år! 

Söndag: Vaknar tidigt (alltid nuförtiden runt 04.00) rör ihop en snabb sats Yougurtbröd (googla äntligensockerfri & yougurtbröd) tar m det till sängen m kaffe & ser Nyhetsmorgon. Ska snart ta en timme m röjning & fixande här hemma, Laga matlådor, göra fotbad, läsa bok, hemmaträning, baka LCHFsemlor & gå över till en vän f sen eftermiddags fika. Sen en tidig kväll m veckan planerad, det är SÅ långt ifrån min personlighet m absolut A och O för att jag ska fungera å må bra. Idag vaknade jag för första gången på länge t en dag som är ljusgrå istället för helt svart. Så glad och tacksam för det, tar energin det ger & använder den till att ta ännu bättre hand om mig själv! 

Ha en fantastisk söndag out there!! Så härligt m ett frisörbesök på eftermiddagen & lyxigt m ett glas vin!Fortsatte på det temat på Fransk Restaurang. Riktigt bra & rolig konsert m mina tonårsidoler Green Day (hade ganska dåliga platser dock så förlåt f dåliga bilder)! De var riktigt bra Live – gå å se om ni har möjlighet! Fina, goda Yougurtfrallor, recept från http://instagram.com/antligensockerfri


Känner mig väldigt glad å tacksam för energin idag som gjort att jag tog tag i & anmälde mina glasögon t tågens hittegodsavdelning, måste ha tappat dem på tåget i måndags 😩 Illa eftersom jag e halvblind utan dem! NU drar jag igång ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s