It’s no Crime

 Sista bilden jag tog innan jag tappade mobilen i ett betonggolv. Jag har tappat mobilen många gånger i betonggolv förr men nu landade den på hörnet & skärmen gick i tusen bitar :/ 

MEN fantastiska Japan – hittade en liten butik i Shibuya som lagade den på en halvtimme. Om jag tappar den igen är det nog dessvärre over and out. 

Fick lite energi ikväll av fantastiska Tessfriss som skrev ett länge efterlämnat blogginlägg. Jag har inte haft några ord, känner mig överväldigad av livet, av att facilitera flera dagars möten, av migrän & nu är jag sjuk. 

MEN en lång lång period av enormt kämpande m maten, sug, för höga krav, besvikelser etc. Verkar gå mot sitt slut. 

Jag har helt släppt tankar & planer på att gå ner i vikt. Istället tar jag ett beslut varje morgon om att idag, bara idag ska jag göra valet att endast äta mat som är bra för mig. 

Inte för evigt, inte för alltid, bara idag. Det har fungerat bättre än allt annat i alla fall en vecka. Jag äter långt ifrån perfekt, har grädde i maten & äter clementiner etc men 9 av 10 val är BRA val & då väljer jag att fokusera på dem & minimera förbuden. 1 dag i taget, när jag är stabil igen kan jag kanske öka svårighetsgraden igen. Måste bli frisk & stark långsiktigt! 

Varje bra val vi gör m kosten leder ju till en hälsovinst. Om vi gör ett snedsteg så händer det ju ingenting, det är ju ingen katastrof – imorgon är en ny dag! 

I fredags skulle vi ju sätta in ett färskt ägg. Vi äggplock togs det ut 11 ägg, av dem överlevde 7 det första dygnet.  När vi kom in på fredagen var 3 ff ok & 1 på gränsen. Jag var ju helt inställd på att om vi fick 4 ägg skulle vi lägga 3 i frysen & sätta upp 1 färskt (statistiken säger art frysta är bättre.) 

Jag hade ju avtalat m läkarna att det var så vi skulle göra & jag hade frågat flera gånger om vi skulle hinna det innan jag åkte från landen 21/11. Det skulle inte vara några som helst problem.

På dagen fick vi träffa 2 läkare (inte de jag brukar ha) & deras engelska var mkt begränsad. Jag höll på att explodera av den bristfälliga informationen & vägledningen kring de 4 äggen. Som jag har förstått det kan det fortfarande vara så att jag/vi inte har några bra alls, det vet vi först senare?! Ångest!!!Förstår inte, varje fång man träffar läkarna är det lite olika vinkling, olika besked. 

När vi väl bestämt oss för hur vi skulle göra (fortsätta odla eller frysa) konstaterades det att mina hormonnivåer var höga & bra och att min livmoderhinna (endometrium) var lagom tjock. DÅ säger de att det inte går att göra uppsättningen förrän i Januari eftersom de vill kolla hormonnivåer & reglera dem var tredje dag & det funkar ju inte när jag är utomlands – SJUKT besviken. 

Så besviken att jag inte har orkat prata om det förrän nu, en vecka senare :/ Tvivlen kommer kutande direkt – så dålig kvalitet på äggen & kommer det här någonsin att gå?! 

En dag i taget. Jag ska fixa idag. Bara idag ❤️

3 reaktioner på ”It’s no Crime

  1. Therese skriver:

    Ja ibland är det verkligen en dag i taget som är den bästa vägen framåt. Ibland är det kanske så att även en dag känns för lång att överblicka och då tar man ner det på tim-nivå eller lever minut för minut.
    Frustrationen kring allt runt ivf;en kan jag bara ana, inte förstå fullt ut, men jag skickar goda tankar och hoppas på snabba mirakler

  2. tessfriis skriver:

    Men sötaste ❤️ Tack! 😘 Och tack själv för att du tog dig tid att skriva du också! 🙏🏼 Jag tänker som du – 9 bra val är viktigare att fokusera på än 1 liberalt. Lusten till livet får inte dödas bara för att man äter en clementin eller något annat som förhöjer livslusten. Man kan göra bra mindre bra val 🔆 Way to go! 🌻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s