The Sweetest Taboo

Sitter hemma på soffan & kippar efter andan efter en liten prommenad till affären. Känns som någon har slitit ut mitt inre, halat ut tarmarna & så lite slarvigt stuvat in dem igen. Idag gjorde vi egg retrieval & på grund av min endometrios ligger äggstockarna liksom bakom livmodern vilket gör att de tydligen måste vara lite brutala när de ska plocka ägg. Jag minns inte hur det har varit de andra 2 gångerna, kommer inte ihåg att jag haft så här ont efteråt?! 

Det här är tredje gången vi gör äggutplock, första gången fick vi bara 4 ägg men inget var moget & gick därför inte att befrukta. Andra gången fick vi 7 ägg, varav 3 gick att befrukta m bara 2 delade sig vidare & gick att använda. Idag, på tredje försöket fick vi 11 ägg!!! 

Imorgon ringer de och berättar hur många som överlevt/varit mogna & om de klarat befruktning. På torsdag ska jag dit igen för att se hur många av äggen som sen fortsatt delat sig & hur många som kan frysas. Om jag får fler än 2 kommer jag nog även att välja att sätta in ett färskt på torsdag – OM mina hormonnivåer etc ser ok & livmoderhinnan inte är för tjock/för tunn. 

Jag känner mig Heelt känslomässigt avstängd. En person sa till mig att jag måste hålla blicken fäst mot målet, tänka på barnet i mina armar. Det kan jag verkligen inte, då tror jag att jag skulle bryta ihop fullständigt. Jag känner mig helt mekanisk m jag vet att det tar mig hårt för jag vill äta HELA tiden. Jag mår riktigt dåligt över utseende, vikt, mat etc & vill egentligen bara lägga mig ner & dö, inga kläder passar & jag har fullständig panik. 

Det är tydliga signaler på att jag går igenom något jobbigt som jag inte vet hur jag ska hantera 😦 

 

4 reaktioner på ”The Sweetest Taboo

 1. minresa77 skriver:

  Först och främst GRATTIS till 11 ägg! Du hoppades o trodde ju på många färre.. så 11 är ju toppen!
  Håller tummarna och hoppas att så många som möjligt kan användas! 👍🏻😊

  Sen… fy fasen för att må så dåligt. Har ju inte påbörjat min ivf resa, så jag kanske inte kan sätta mig in i den känslan riktigt, men att må riktigt dåligt och inte veta vad man ska göra eller sätta fingret på hur man ska ta sig ur det… det förstår jag!
  Önskar jag hade magiska ord som gör att du mår bra!
  Är väl bara att beta av en stund i taget.. en strid i taget.. och försöka hantera varje stund så bra man kan. Använda sig av de verktyg (metoder eller vänner/partner) man har omkring sig för att ändra sin inställning/känsla till det bättre..
  Svårt… 🤔

  Tänker på dig!

  Lycka till på torsdag! 👍🏻😉

  Kram

  • annaoyes skriver:

   Tack 🙂 Jaa, det är väldigt märkligt, det är svårt att bli glad även när man borde bli det för man är så rädd att bli besviken. Tror inte att det brukar göra ont i vanliga fall när man plockar ägg. Du har helt rätt, en dag i taget 🙂 det är ingenting att vara rädd för, det här med IVF. Snarare är det bra att komma igång så fort som möjligt, dels för att det kam ta lång tid men även för att det kan gå på första försöket & det finns ingen tid att spilla 🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s