Life – days you remember?!

Vi pratar ju mycket om att vara i nuet, hur vi människor tenderar att leva ältandes det förgångna eller planerande för det som komma skall, allt medan det verkliga livet går en förbi. 

Igår under min lilla Yoga session blev jag återigen påmind om hur oerhört svårt det är. Hur jag vid minsta lilla väntan, dötid etc. dyker in i min telefon & halva dagar svischar förbi. 

I verkligheten, i nuet, sitter jag ju här med den blommiga heltäckningsmattan & försöker stänga ute paniken. Vad ska man tänka på när man sitter här?! Jag gjorde just min gynundersökning & hörde ordet Cyst väldigt många gånger. Hur ska man tänka, känna, finnas till i det här mellanrummet?! Mellan undersökning & läkarsamtal. Det där mellanrummet som kan vara allt mellan 30 min till 2 timmar. 

Jag försöker verkligen göra varje dag lite speciell & mysig. Tända ljus minst en gång om dagen. Så att vardagen, tidet, livet inte bara är en transportsträcka till helgen, semestern, döden.

 När det är måndag & man sitter fast i trafiken & mörkret är kompakt redan klockan sju & magen skriker m kylen är tom – då är det svårt. Svårt att orka göra någonting annat än att bara gå i säng. 

Nu när det är kyligt & mörkt så passar ju långkok väldigt bra. Då kan man fixa enkel middag för kvällen & samtidigt slänga ner kryddor, grönsaker & kött i en typ lergryta & så ha den i ugnen på svag värme resten av kvällen. Då har man helt plötsligt en middag färdig kvällen efter – alla vet ju att grytor dessutom är ännu godare dag 2 när allt har fått stå & gotta till sig! 

Nu är det nerver på här, snart vet jag om vi kan börja hoppas på att få några ägg den här gången eller om vi måste avbryta hormonbehandlingen. Denna värld av helt otydbara förkortningar, värden & tur. Själv står man i stort sett helt handfallen & bara tittar på. 

Idag går tankarna till att gladiatorer därute som i åratal kämpar den här kampen, dag ut & dag in. Det här är det som är vårt liv, hur gör ni för att omfamna det istället för att fly?! 

En reaktion på ”Life – days you remember?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s