Leave The Night On

En liten, mysig höstglädjebubbla råder här. Kommer ner i vårt öppna vardagsrum/kök om morgonen & huttrar till. Tänder ljus, bär upp min kaffekopp & dyker tillbaka ner bland täcken & kuddar, ryser av välbehag. Jag älskar hösten & nu är den äntligen här! 

De 2 senaste veckorna har varit ganska hysteriska, jobbresor, folk att lära upp på jobbet, träningar som ska hållas & så har jag faciliterat 2 stora möten. Förra veckan 2 dagar m 20 deltagare & den här var det 2 dagar m 40 deltagare. Har ni provat det?! Att organisera, facilitera & hålla ordning på en så stor grupp & så samtidigt föra dialogen framåt, coacha fram ”rätt” slutsatser & se till att alla är involverade?! Väldigt utmanande & väldigt väldigt roligt! 

Om kvällarna har vi haft gemensamma middagar & jobbmail/ärenden har fått lösas i pauser & på toaletten 🙂 

Så helt plötsligt är det lördag, sovmorgon & småregn utanför fönstret, en paus från alla måsten. Som att glida runt i mjukt mjukt sammet, utan raspiga kanter & skarpa hörn. Vi promenerade till ett nyfunnet litet café för frukost – ”Toile de Liberte” ett ljuvligt litet hål i väggen mitt i ett bostadsområde.  

 Det var precis som att kliva direkt in i någons hem, fullt av antikviteter & loppismöbler. Vi fick varsin frukosttallrik med korv, skinka, sallad, Kimchi & pannkakor, vi bytte runt lite så båda fick vad vi ville ha. En lugn, skön & avslappnande start på helgen. Långprommenad & mys i underbar miljö. På hemvägen köpte jag lördagsblommor – kände mig oändligt härlig i kängor, svart klänning, stickad halsduk & ett fång eucalyptus. 

Det är ju jättedyrt med snittblommor här & allt är ju så smått så lösningen har blivit att ha många små vaser med små grenar/blommor. Längtar efter riktigt stora, maffiga höstbuketter.  

    
 Den stora vasen på bordet är dock ganska rejäl & är från IKEA’s SINNERLIG kollektion, såklart! Jakten på röd, Japansk lönn fortsätter! Förlåt f röriga, trista bilder. När jag hittar Lönn ska jag bemöda mig om att ta några riktiga bilder. 

Resten av gårdagen spenderades med Scandalmaraton & 3-4 timmars jobb m datorn i soffan. Låter kanske som en urtrist lördag men efter hektiska veckor & otaliga helger på sjukhuset var det här precis vad jag behövde. Lugn & ro och återhämtning.   Helt ok att jobba undan lite när man har S & levande ljus som sällskap. Jag är 100% emot att jobba på lediga dagar men det är ju för att kompensera alla timmar på sjukhuset. Så länge mina ledare ger mig möjlighet att själv styra min tid har jag inget emot att jobba lite kvällar & helger. 

Idag, söndag vaknade jag redan vid sex, gick upp m S & kände solens strålar värma trots att det var så tidigt. Jag tog ett par timmar i sängen f att läsa i kapp bloggar & inredningsmagasier, sen gick jag till gymet. Efter en timmers låg & medelintensivt cyklande, gick jag hem & gjorde årets godaste omelett. 

Krämig omelett

Klippte bacon direkt i pannan, drygade ut med hälften champinjoner – de fick rejält med värme. Vispade upp 4 ägg med salt & peppar, hällde det över svampblandningen, efter ngn minut på med 2 olika sorter, fint riven ost. Tricket är ju att sen ”ta” den redan efter ngn minut, när den är otroligt krämig & härlig. Jag viker den dubbel & serverar -mums! 

Jag försöker köra nästan mejerifritt m på helgen blir det litegrann, lite ost & 1 cappuccino typ.

Efter frukost började jag operation kyltömning, kylskåpsrengöring & matplanering.   Pumpan finns ju överallt nu & är både billig, god & en riktig favorit. 

Pumpasoppa

Jag NJUTER verkligen av att göra min pumpasoppa. Jag köper 2/4 delar pumpa, tar ur kärnorna & rostar dem i en torr panna med massor av salt. Samtidigt skrapar jag försiktigt bort skalet på en rejäl bit färsk ingefära, kärnar ut 2 röda chilifrukter & tar bort skalet på 3-4 rejäla klyftor vitlök. Det kör jag sen i mixern så det blir finrivet på ett par sekunder. 

Jag tar en klick smör & låter det finhackade svettas lite i en kastrull, genast sprids de ljuvligaste av dofter i hela huset. Efter ett par minuter häller jag på ca 4 dl vatten & 2 buljongtärningar, om jag har vitvin hemma ersätter jag hälften av vattnet m vin. När det har kokat upp stoppar jag i pumpaköttet som jag skurit i bitar (ca 400 gr) & låter det koka mjukt. Sen mixar jag det slätt m stavmixern, om konsistensen då är mer puré än soppa, spär jag det m mer vatten/vin. Serverar gör jag med rostade pumpakärnor & en klick créme fraiche eller Philadelphia ost.  

   

Otroligt härlig höstaktivitet! Här har min soppa blivit mer puré & ska just få lite mer vätska. Verkligen den prerfekta maträtten – snabb, vegetarisk, mejerifri, billig & GOD ❤️  Nu ska jag laga 4 maträtter till så att maten är fixad f veckan som kommer. Jag tänkte få in lite mer rörelse på kvällarna m det funkar inte på vardagarna om inte matfrågan är löst på förhand. 

När maten är fixad ska jag gå upp till K&F’s hus en sista gång. De har varit borta i 4-5 veckor nu & jag har bara dödat 1 växt 😦 Jag har köpt ett gäng rosa liljor & en flaska bubbel så hoppas de känner sig välkomna hem trots manfall. Större än att de kommer hem är ju att Baby SIGGE kommer hem. Han är ju redan 2 1/2 månad nu & jag har saknar honom varenda sekund han har varit borta. 

Varje gång jag läser om andra människor så har jag nu börjat lusläsa deras biografier. Där jag tidigare kände fascination/avundsjuka för karriärer, boenden etc, känner jag nu detsamma för dem som har många barn. De som har tre, fyra, ibland fler & innan jag hinner stoppa mig själv väller en Tsunami av sorg över mig. Hur kan det vara så här?! Varför valde naturen att just jag inte skulle få ett enda barn, när andra har fler än de kan ta hand om?! 

Omöjliga, återvändsgrändiga tankar – nu går jag tillbaka till grytorna & njuter av höst & färgglada grönsaker.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s