In This World

Sitter I väntrummet med den hiskeliga heltäckningsmattan & betraktar mina medpatienter. De är många, de är som jag. Lite kantstötta, trötta, tysta, blickandes ut i tomma intet eller försvunna in i sina mobiltelefoner.

Jag gjorde 2 graviditetstest hemma, ett igårkväll & ett tidigt i morse. De var båda så negativa som ett graviditetstest kan bli. Jag har gråtit hela natten. C vill hålla om, hålla hand, trösta, det kryper i hela kroppen, jag kan inte. Så snart hans andning blir tyngre smyger jag in i gästrummet för att få luft. 

När morgonen kommer är tårarna slut & kvar finns bara en öken av torkade drömmar & förhoppningar. Det går fort, GPS:en i hjärnan har redan räknat ut en ny, alternativ rutt. Det är så det måste vara, självbevarelsedriften som tar över likt en autopilot m den svidande smärtan i bröstet blir inte mindre för det.

Klär mig i strumpbyxor, stickad vit tröja, kängor, hänger en nött läderväska & en ny sjal från Non Sense om halsen. Höst, vi går ut i den tillsammans. I den krispiga, kyliga morgonluften låter vi Stella springa av sig sin spattighet efter den sömnlösa natten. Den är vacker & lindrar det onda.     På sjukhuset har de glömt Airconditionern på allt för låg temperatur & jag huttrar trots att jag är klädd för höst. På 2 dagar har temperaturen sjunkit med ca 10 grader. 

När sköterskan tar det där förbannade röret med blod så undrar jag för vilken gång i ordningen det är. Hur många gånger har jag upprepat mitt namn, min födelsedata? Hur många gånger har jag öppnat & slutit min hand för att skapa bra tryck på blodet? Hur många gånger har jag rivit bort det där lilla runda plåstret?! Viktigast av allt – hur många gånger ska jag komma att göra det?! 

Hoppas du har en fin höstdag var du än befinner dig. 

Jag njuter oändligt mycket av de vackra, ljusa mornarna här. Via rapporter hemifrån ser jag ju att det redan är bäckmörkt när ni vaknar ❤️ Glöm inte D-vitaminet!

3 reaktioner på ”In This World

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s