Straight Spittin’

  Den här bloggen utvecklar sig visst till en 1 gång i veckan blogg. Det är faktiskt inte alls min mening men ämnena jag skriver om brukar ju vara kost/träning & IVF – på samtliga områden känner jag mig desillusionerad just nu. 

1. Kost/Träning – ja, det är viktigt att vara sund & stark MEN det är också MINST lika viktigt att vara glad för sig själv. Allt fokus på hälsa, kost & träning bidrar inte alltid till den känslan för mig, snarare tvärtom. Lika viktigt – hur får jag människor som läser mina ord att känna sig?! Onyttiga?! Ger jag er dåligt samvete?! Varthelst vi ser i samhället så möts vi av stora rubriker om hur vi ska tighta till, förbättra & förändra. I det massiva utbudet som finns tror jag nog att vi allihopa överlever utan fler tips på appar, recept & tjockångest.

Jag säger inte att jag har rätt, kanske just du som läser här bara känner sig inspirerad, speciellt eftersom jag inte bara skriver om framgångar utan minst lika ofta skildrar motgångar, både de som kommer inifrån mig själv & utifrån. 

Rent personligt tycker jag att jag har fastnat i ett evigt kämpande, mot vågen, mot skönhetsidealen, mot min egna kropp. Jag har slängt ut vågen & det är en ENORM befrielse att vakna utan att mötas av ”fel” siffror som sen lägger sig som en blöt, tung filt över resten av dagen. Nu dansar jag istället naken runt & skakar rumpa, riktigt glad & stolt över den kropp som är min när den inte bedöms utifrån antal kilon. 

Sen VET jag, känner av det varenda eviga dag, både genom media och omgivningens kommentarer & blickar att jag är för stor & fel. Jag vill bara säga till alla er som är hälsosamma & dessutom normalviktiga – SLUTA älta ett par kilon hit och dit, sluta plåga dig själv & andra genom att ständigt hålla på att prata om och vara missnöjd. Tillsammans upprätthåller vi dessa plågsamma stängsel runt om våra liv, ett livslångt plågande av oss själva – vi kan riva oss loss, det måste inte vara ett konstant straff att vara kvinna. Att ha lite extra fettreserver, att ha bröst, mage lår & rumpa! Det är det som är normalt! 

Följ Stina Wollter på Instagran så förstår ni vad jag menar! Följ Lena Dunham & Rebel Wilson också! Kvinnor som är så sjukt jävla vackra, stolta & fria, trots ”fel” kroppar, enligt dagens ideal. Så jaa, ganska svårt att motivera & försvara att driva en blogg som handlar om att underkasta sig dessa ideal för JAG är ju kärnfrisk & hälsosam & håller på & ältar och vältrar mig i förlavandet & hatet mot den kvinnliga kroppen, jag vill inte ställa upp på det mer! 

Jag behöver en paus för att tänka över vad jag egentligen har för mål & prioriteringar, vad som får mig & må bra & varför. 

2. IVF, detta ord som blir mer och mer ångestfyllt & laddat för varje dag som går. Rädslan och oron, längtan som på allvar slagit rot & blommat ut. Denna djupa, rena, pulserande, instinktiva längtan som gör mig knäsvag vid åsynen av barn, oavsett ålder. Hur jag allt oftare får besked på närstående som är gravida, både betydligt äldre & avsevärt yngre kvinnor än mig själv. Hur det blir allt svårare att vara renodlat glad för alla andras skull, hur glädjen allt oftare numera åtföljs av ett knivstick rakt in i hjärtat. 

Det börjar bli allt mer olidligt att prata om, tänka på & skriva IVF. Jag orkar inte med fler frågor, fler förklaringar & fler redogörelser för exakt var i förloppet jag är. 

I lördags åkte C och jag ut på en spontan Hike. Inte förrän man står där ute i myllan med svetten blänkande & skorna nedsnutsade inser en hur oändligt mycket en saknat naturen i vardagen när en bor i en sån här stor stad. Jag känner mig överlycklig, ödmjuk & väldigt spirituell ute i natur som denna. 

  
    
    
    
    
    
    
 
Igår, söndag, mötte jag upp en väldigt kär, tidigare kollega som jag inte vet varför jag inte umgås mer med. Kanske för att vi är av motsata kön & det finns en viss attraktion & vi båda två är gifta. Hur som helst så berättade han att de flyttar till Portugal om 2 månader! Kul för dem, tråkigt f oss! 

Efter brunchen gick jag en sväng på Farmers Market & handlade mat & nya blommor.  

   

Håller på & tramsar m C & tjejerna på Snapchat, otroligt hur något så löjligt kan vara så kul.  

   Har en ny fascination & obsession – Auktionsappar från Bukowskis, Lauritz & Stockholms Auktionverk. Håller just nu på & budar på ett par 50-tals fåtöljer, vad jag ska göra om jag vinner budet vet jag inte än – någon som har lust att förvara 2 fåtöljer i sisådär 12 månader?! 

  
Nu hoppas jag snart mitt hormonrecept blir färdigt så jag kan slippa ut från sjukhuset för idag. I Japan är det denna vecka Silver week – 3 public hollidays måndag-onsdag & jag ska till sjukhuset alla 3 dagarna + fredag och/eller lördag. Jippi! 

MEN idag det är 25-30 grader varmt & sol så nu sticker vi till havet! 

Hasta la Vista ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s