Stalker

Jag hade ju tänkt vara lite finkulturell & intellektuell & ”läsa” alster av Strindberg & Kafka genom appen Storytel. Det har inte riktigt blivit så, istället plöjs det Deckare, precis som vanligt. Det verkar vara den enda typ av böcker, tillsammans med en & annan biografi som lyckas ta sig vidare från mitt sängbord, där alla de där tunga, svåra bara blir liggande. 

Lars Kepler (Författarduon Alexander Ahndoril & Alexandra Coelho Ahndoril) jag önskar att jag aldrig börjat men åh – Mååånga timmars gastkramande spänning & många extra promenader senare har jag lyssnat igenom STALKER – så bra!  

Jag kommer aldrig att glömma att dra för gardinerna igen! 

Annars kretsar mina tankar mycket omkring heminredning just nu, Inspiration & Styling kring IKEA’s många höstnyheter. Jag vet att jag tjatar en del om IKEA men tycker verkligen att vi blivit duktigare på sistone!  De första bilderna är inte bara IKEA dock men verkligen favvoinspiration just nu! 

    
    
    
 Älskar det nya skåpet som kommer i höst med läderhandtag. Tror jag ska byta ut mitt alldeles för lilla, vita vitrinskåp mot det ❤️

 
Är så stolt över mina naglar – helt naturliga nu med bara ett superljust rosa lager lack. Helt ”hemmamanikyrerade” & första gången jag blivit nöjd med mitt eget nagelfix. Jag har varit periodisk nagelbitare i 36 år men ytterligare en otroligt ful ovana jag har gjort mig kvitt nu. Konsekvensen är ju bara att jag aldrig lärt mig att fixa med dem. Det håller jag på med nu, som en del i mitt tillfrisknande, som belöning, sysselsättning & distraktion. Livet är så mycket mer än mat! 

En annan kul sak?! 58 dagar på LCHF utan undantag (har ätit dadlar & torkad mango 2 gånger men det räknas inte 🙂 jag & C har kört Fakir i 12 dagar nu – utan några som helst problem. Vi lär oss att känna igen kroppens signaler för hunger & mättnad igen. Äntligen rör sig vikten nedåt åt rätt håll. 

Jag vet inte om ni har märkt det men jag skriver allt mer sällan om vikt & mat men eftersom det är en stor dröm för mig, att vara frisk, stark & normalviktig vill jag nämna detta som en rolig delseger.  

 Äntligen har det slagit över & jag är lite närmre målet än där jag kom ifrån. 51% av mitt mål är avklarat! 

Igår hade jag sista omgången coachning med  Anna Sparre för den här gången. Jag har dock köpt 10 nya tillfällen som jag tänker sprida ut över hela hösten. Jag känner mig väldigt stabil men vill ha kvar henne som en ventil & belöning för mitt hårda arbete med mig själv. Vi summerade alla verktyg jag fått & hur jag själv skulle rådge någon annan som befann sig i en aktiv ätstörning. Det som har varit det viktigaste för mig för att bryta mönstret (& väldigt annorlunda mot alla andra gånger) har varit: 

1. Jag fick rätt hjälp i rätt tid. (I mitt fall var coachning helt rätt nu, jag har alla svar inom mig & min självkänsla blir starkare när den kunskapen kommer till användning) 

2. It’s out in the open. Ungefär samtidigt som jag skrev mitt brinnande inlägg om alla åren med Bulimin gav jag fler i min närhet tillgång till att läsa min blogg. Efter inlägget känner jag mig fri, oberörd, nästan lite färdig med alltihop. Nu skulle jag kunna säga till vem som helst, var som helst som trugar med Bullar etc – Nej, tack! Jag är en tillfrisknad Bullimiker & den där Bullen skulle potentiellt kunna skicka mig direkt tillbaka till ett fängelse av brutala ätstörningar. DET hjälper, jag skäms inte & jag bryr mig inte om vad folk tycker.

3. Min ”Bra m Anna” bok. Ca 5 dagar i veckan skriver jag 3 bra saker med mig idag, kopplade till egenskaper. Ex. Jag sa ifrån till x på ett lugnt & vänligt sätt & berättade istället hur jag ville ha det & vad jag behövde. = Respektfull mot både mig & andra, Mogen, Omtänksam & Ärlig. Jag skriver även ner 1 sak jag är tacksam över & 1 sak jag vill be om hjälp med. 

4. Kosten. Att äta en kost som eliminerar fysiskt sug & triggers hjälper otroligt mycket på mitt välmående, humör & känslan av att jag är värd att tas hand om på bästa sätt. Eftersom jag tror stenhårt på att socker & gluten i stort sett bara är gift för våra kroppar (jaa, även fruktos) & att fördelarna med lågkolhydratdkost sträcker sig långt bortom viktnedgång, så mår jag mycket bättre, både psykiskt & fysiskt när jag lever som jag lär. 

Det är dock inte förrän de senaste veckorna då jag dubblat fettmängden, tagit bort nötter, mejerier & alkohol helt som det börjar ge resultat även på min vikt. (Det där är ju väldigt individuellt & en blandning av hormoner, aktivitetsnivå & insulinkänslighet) Ju mer fett jag äter, desto mer går jag ner i vikt just nu. Så ”High fat” delen i LCHF är absolut inte att förglömma. Efter att ha tagit bort ovanstående känns det så här sammanfattningsvis: Jag äter nu för att leva, jag lever inte för att äta. Jag har löst följt Martina’s Fakirguide

Idag körde jag veckans tredje träningspass & det blev styrka idag igen. Jag kör ett väldigt enkelt pass för att träna så många muskelgrupper som möjligt & jag kunde öka på rejält med vikter idag. Jag kör bara 7 övningar: Benpress, Bänkpress, Benböj, Triceps, Insida lår, utsida lår & axlar. Om jag kör Benböj & Benpress rätt, tränar jag magen på köpet.

På de här övningarna kunde jag idag öka på med 9-12 kg på alla utom bänkpress. Jag kör än så länge med 2×10 reps men längre fram kommer jag minska, kanske helt ner till bara 1×5 eftersom målet är att lyfta tungt med få repetitioner. Intill dess vill jag bara komma igång & vara säker på att tekniken sitter som den ska. 

Många frestelser med att jobba hemma, ska bara tvätta lite, blogga lite, träna lite 😉 men & andra sidan får jag gjort allt jag ska på halva tiden så jag tänker inte ha dåligt samvete. Bara glad att ombyggningen sammanträffade med den här veckan då mitt behov av att ta hand om mig själv har varit enormt! 

Jag är väldigt stolt över mig själv & alla mina val jag gjort den senaste tiden – framtiden känns trots allt ljus! 

En reaktion på ”Stalker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s