Porcelain

Fler än jag som är inne på blått, här är min bild från i lördags: 

 Den här lade Katrin Z upp på sin Instagram i måndags:   

 Jag har så klart redan gått vidare till grönt 🙂 
Vi var på sjukhuset igen igår & återigen fick jag träffa en ny läkare. Hon inleder med att bekräfta att jag har fina hormonnivåer, inga cystor & konstaterad ägglossning. Sen berättar hon igen att den perfekta livmoderslemhinnan (endometrium) ska vara 7-14 mm vid ägguppsättning – min är 17 mm. Därför tycker hon att vi ska avbryta cykeln. Hon berättar att man inte vet varför slemhinnan är så tjock men att det kan tyda på en polyp i livmodern. Vi polyp ser man vita fält på endometrium men hela ytan blir mer eller mindre vit vid scanning, efter ägglossning. Hon säger också att statistik visar ett samband mellan lite tjockare slemhinna & minskad succé med ägguppsättning. 

Jag tar ett djupt andetag & ber henne tänka över min situation, nästa möjliga cykel för mig är i Oktober & sedan Januari. Jag påminner henne om min endometrios & alla cystor jag normalt har. Jag berättar om vår situation & min historia. Jag påminner om att jag scannades 3 dagar tidigare (innan ägglossning) & att jag då inte hade någon polyp. Under ett helt års tid har jag scannats flera gånger varje cykel före, under & efter ägglossning utan något tecken på polyp. Allt annat, förutom 3 mm tjockare än perfekt slemhinna är riktigt bra den här cykeln. Den har dessutom varit helt naturlig! Jag tror ju stenhårt på att psyket är jätteviktigt också & att det är bra så länge man kan leva ett så ”normalt” liv som möjligt utan att IVF:en tar över allt. (Förmodligen en lyx  som de som har försökt i åratal inte har, förlåt om jag trampar någon på tårna) 

Jag bad henne tänka över MIN situation igen, inte jämföra mig med andra patienter utan ta allt med mig i betraktning. Hon höll själv med om att jag med största sannolik inte har en polyp & att den enda ”negativa” faktorn vid den här cykeln är lite för tjock slemhinna (det omvända är mycket vanligt, att kvinnor måste stimuleras med tillsatta hormoner för att inte ha för tunn slemhinna) 

Japanska läkare är ju inte glada för att rekomendera någonting men till slut så erkände hon att det inte fanns några tyngre skäl till att inte gå vidare med denna cykeln. Att vänta skulle innebära större, eventuella negativa faktorer, speciellt med hänsyn till min endometrios etc 

Innan jag gick bad jag henne konsultera överläkaren (som känner mitt fall väl) han kom & han sa att vi skulle se det positivt & var vi bara det minsta lilla optimistiska så är tidpunkten just nu perfekt! Så han rekommenderade oss att gå vidare med den hör cykeln. 

Jag började gråta! Imorgon tidigt åker vi in till sjukhuset & om allt är ok med mig imorgon, tas ett ägg ut ur frysen. Det får sen hjälp med att ”tina” dvs man tar bort den översta hinnan så att ägget kan fortsätta dela sig. På dag 3 hade det delat sig 12 gånger (jättebra) & om det är friskt & överlever tining, sätts det upp i min livmoder efter lunch imorgon! 

Samtidigt används (ganska ny teknik?) något som kallas för embryo glue som ska hjälpa ägget att fasta på livmoderväggen. Gaa!! Så så SÅ många små & stora steg som ska funka! Enligt statistiken överlever över 90% av äggen frysen. Jag är en person med rätt mycket otur, däremot e C en riktig tursnubbe så jag hoppas att hans tur går in & kirrar det här! 

SÅ mycket känslor & tankar i kroppen och knoppen, jag har otroligt svårt för att ta in världen & vistas i min egen lilla bubbla. Jag är ledsen för det men hoppas på förståelse & förlåtelse både från bloggvänner, familj & vänner. Det är en speciell känsla, att försöka skapa de absolut bästa förutsättningarna & försöka bli redo för allt som ska komma. 

Det kan ju fortfarande gå åt skogen imorgon + att jag måste vara beredd på att kunna hantera en ikke graviditet & ännu värre, missfall. MEN jag väljer att vara 100 positiv inför imorgon! Det här SKA gå. Jag försöker visualisera en sund & stark graviditet! 

Håll gärna tummarna för mig imorgon! 
 

3 reaktioner på ”Porcelain

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s