Everything’s Not Lost

Härliga lördag! Sömnen har strulat hela morgonen (vaknade klockan 4 & somnade inte om förrän 7) men det är ändå ok när man är ledig. 

Körde ett Yoga pass för tonad core & fick ett litet genombrott. Jag har väl Yogat knappt en månad nu?! Idag kunde jag med raka ben, axelbrett i sär, böja mig som en fällkniv ner mot golvet & lägga händerna mot golvet! Den här bilden är det närmsta jag hittar men tänk lite bredare isär m benen. Åt sen helgfrukost iform av stekt ägg & bacon – allting blir lite godare, lite bättre med bacon. Sen gjorde jag ångbad för ansiktet genom att koka upp vatten & lägga i en tepåse pepparmint te + lite andra teer jag ändå inte får druckit. Verkligen en liten, enkel men kärleksfull handling.   Nu är jag hos frisören – gaa! Jag är verkligen inte som andra. Jag borde väl älska att bli ompysslad & fixad med men det kryper i hela mig.  

 Låt mig utveckla lite vad jag menade med gårdagens citat  

Jag har nu sett & läst 100-tals framgångshistorier av människor som gått ner enorma mängder kilon med LCHF. Det kan vara allt från 20-120 kg folk har tappat & på relativt kort tid, bara 9-12 månader.
De är inte bara normalviktig/smala- allt på dem strålar – ögon, hud, hår!  De ser friska, starka & sunda ut. 

Eftersom de framförallt minskar sin fettprocent ser de mycket bättre ut än människor som viktminskar med till exempel Viktväktarna (tappar vätska & muskler) – LCHF:are är mer definierade. Dessutom så innebär ju LCHF att man äter så naturligt som möjligt, vilket jag också tror bidrar till detta GLOW. 

Jag står ensam kvar på perrongen & även om jag också känner mig  starkare, friskare & sundare än någonsin så uteblir detta helt på utsidan. Jag tycker ofta jag ser plufsig, glåmig, härjad & sliten ut. Det känns som om jag åldras 5 år på varje 1 år. Det undrar jag över, jag äter ju samma kost. Nu när jag skrivit om mina ätstörningar låter det kanske som om jag hoppar över skaklarna var & varannan dag & det är därför inte går ner i vikt men så är det absolut inte! 

Tvärtom ägnat jag mig väldigt lite åt mellanmål, LCHF efterrätter eller överdriven matkonsumtion. 80-99% av tiden äter jag fisk, kött, avokado, oljor, smör, nötter & grönsaker. Men både viktminskning & ”Glow” uteblir. 

Det är då det ibland blir outhärdligt & livet känns extremt orättvis & jag jämför mina resultat med andras. Inte för att jag inte unnar dem deras men jag blir nedtyngd av min egen situation. 

Egentligen är det ju ändå helt befängt, de andra har kanske helt andra förutsättningar, resurser & bakgrund än vad jag har. Många är 10,15,20 år yngre än mig. De flesta har inte samma bakgrund av ätstörningar & mixtrande med kroppen. En del tappar stor del av sin övervikt efter en graviditet när de ammar samtidigt som sin kostomläggning. Ytterligare andra har en större övervikt när de startar & därför är deras viktminskning större, speciellt i början.  

Oavsett vem jag jämför mig med står jag kvar på exakt samma plats som för 1 år sedan, till och med lite tyngre. Men det är ingen ny diet jag behöver, inte ens ett nytt träningsschema. Jag behöver det här:   & då menar jag att jag behöver bli snällare, ömmare & mer kärleksfull mot mig själv. Det är egentligen min enda uppgift just nu. Allt det andra får komma sen. Min insats & min livsstilsförändring är ju lika stor som någon annans, även om det inte syns på utsidan än. 

Så imorgon har jag bokat en ansiktsbehandling (fake IT until you make it) för att putsa fram lite artificiell Glow 🙂 

Gå i frid 😉 

4 reaktioner på ”Everything’s Not Lost

  • tessfriis skriver:

   🎀💞Du är så rakt igenom fin och vacker. Tänk om du bara kunde förstå det själv också! 💞🎀
   Ärlig och sann, varm och innerlig, snygg och sprudlande, öppen och krass, humoristisk och allvarlig.

   Du är G R Y M !!!

 1. annaoyes skriver:

  💪jobbar på det 🙏 men så fruktansvärt underbart med så fina komplimanger – låter som en väldigt härlig person 😉 precis som avsändaren 🙂 ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s