F**k The Summer Up

Den här påminnelsen behöver jag idag:  

 Det är (känns så på grund av luftfuktigheten) 36 grader varmt. Jag är trött, sliten, glåmig tung & trött i kroppen. Det känns som om ALLA andra lyckas med sin viktminskning & får större effekt av sin träning. ALLA utom jag. 

Så – jag måste rädda dagen genom att ta till ALLA verktyg jag har. 

Jag tänker mig ett hårt pass Burpees, Knäböj, Plankan etc Tabata style. Läsa & skriva i min bok, Meditera över ovanstående affirmation. När mörkret faller en bok eller en film innan sömnen kommer som en räddande ängel. 

Sorry for trist inlägg men jag är som själva livet – både ups & downs ❤️

7 reaktioner på ”F**k The Summer Up

 1. CadTrain skriver:

  Jag gillar det citatet. Finns absolut ingen anledning att jämföra sig med andra, för vi är alla olika (annars hade det varit himla tråkigt 😃)
  Det viktiga är att man gör sitt bästa -iaf oftast -för det är inte lätt att göra det jämt..
  Hoppas du får en riktigt bra dag!

 2. Therese skriver:

  Mycket bra citat! Värt att leva efter. Fast ibland upptäcker jag att jag jämför mig med mig och känner mig misslyckad. Jag vet ju att jag är jättebra som jag är, MEN jag vet också att jag kan bättre, att jag varit bättre, lyckats bättre och kämpat bättre än jag gör vissa perioder. Så det är då bara att inse att kraven jag känner, de kommer från mig själv och så får jag stanna upp och fundera på vilka krav som är rimliga. Vad är ”att göra sitt bästa”? Är det att ständigt kämpa med kost och träning eller att någon gång hoppa träningen och träffa vänner eller att krypa upp i soffan med en bok eller film och klara av att göra det med gott samvete och må bra? Jag får då och då göra förhandlingar med ”me, my self and I” och oj vilka debatter vi kan ha ;-).
  Oavsett vilka val jag gör så måste jag också fundera över för vems skull jag gör det och för vem det blir bra. Ibland är det läge att ta beslut som gagnar andra mer än mig själv, medan jag andra gånger behöver tänka på mig själv för att det i längden är bättre för alla. Som kristen och anställd för att jobba med människor, tänker jag ibland ” vad skulle Jesus göra”? Jesus fanns för andra MEN det finns också berättelser om när Jesus var trött och behövde vila och därför drog sig undan. I mitt fall skulle ”dra sig undan” kunna innebära att knyta på mig löparskorna och springa 5km-rundan i skogen eller att fly in i en film och INTE få dåligt samvete för att jag en dag inte finns tillgänglig på jobbtelefonen eller min jobbfacebook för ungdomarna som vill prata.
  Kom lite ur spår här, men lite hänger allt ihop, för när det kommer till detta med att ibland prioritera mig före andra så är det svårt att inte jämföra sig med kollegan som jag upplever ALLTID finns för alla andra och tycks må bra av det.

  • annaoyes skriver:

   Hej, du! Jaa, vi har ju alla våra akilleshälar & dåliga samveten för allting. Ibland, mitt i ångesten å när de där tankarna börjar snurra kommer jag på hur det är.

   Det enda vi behöver göra mer av är ju att slappna av, släppa kraven, chilla & gilla oss själv lite extra mycket de där dagarna. Då kommer ju timmarna i soffan ge oss den återhämtning vi så väl behövde. Om vi ligger där & vrider oss i dåligt samvete, är det ännu svårare att möta sin spegelbild & världen med kärlek & ömhet dagen efter.

   När vi funderar över att försöka bli ”bättre”människor, borde vi då inte börja med oss själva?! Ju snällare, ömsintare & kärleksfullare vi är mot oss själva desto mer kan vi ge vidare till andra. Alla vi människor har ju olika resurser, möjligheter & utgångslägen – så, vi är helt eniga 🙂

   Det lönar sig väldigt sällan att jämföra oss med andra. ❤️

 3. tessfriis skriver:

  Ingen är så bra på att vara du som DU! Du är värdefull och skitbra, låt ingen ta det ifrån dig. Inte ens du!
  💕💕💕
  Fint du tar tag i att ringa en vän. Det är värdefullt! Antar du har många men här finns en till 🎀💗🎀💗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s