Freedom

Gäääsp! Har på något sätt lyckats få min sömndruckna kropp ombord på Shinkansen (bullet train) bound for Osaka. Jag ska på ett 2 dagars besök i en av våra butiker. 

I helgen var Pappa & Carina uppe hos min syster & träffade sitt barnbarn för första gången. Jag blir så gråtmild av bilderna. Min stora, stolta pappa & den lilla lilla mirakelbabyn. Hjärtat svämmar över! Vilken gåva att mina föräldrar har fått lov att bli morföräldrar!  

 Igår hade jag samtal 3 med min coach. Anna Sparre! Sedan senaste samtalet så har jag haft världens flow. Jag är så rädd att bli övermodig men Anna uppmuntrade mig att njuta, att fira succéer & tillåta mig själv att vara hög av flowet. 
Efter förra samtalet fick jag följande läxor: 

– Planera Allt matintag

– Skriva ett kontrakt med mig själv om att jag VILL bli frisk

– Skriva ”Bra Dagbok” minst 5 gånger/vecka

– Varje morgon göra segergest & le mot mig själv i spegeln & säga att jag är bra. 

– Avtala med en väninna att jag kan ringa/skriva när det är kris & även förklara vad hon då ska göra/säga

– Få in små, medel och Stora belöningar regelbundet som inte är förknippade m mat.

Må bra dagboken har fungerat fint (3 bra saker m mig idag + vilka egenskaper det braiga är förknippat med + 1 sak jag är tacksam över + 1 sak jag vill ha hjälp med). Även segergesten & matplaneringen fungerar. Belöningarna har jag inte tänkt så mycket över men nya nagellack, Yoga & promenader har jag fått in som dagliga, små stunder av belöningar för ökat välbefinnande. 

Det jag inte har fått på plats än är ”Ring en vän” livlinan. Det känns extremt onaturligt att prata om mina problem mitt under pågående kris. Jag tror dock att det är en viktig signal till mig själv att våga be om hjälp & stöd. Att ta den platsen & visa att jag förtjänar stöd av omgivningen. Det jag behöver i en sån situation är att bli distraherad & påmind om mina mål, min styrka & att möta världen, även mig själv med kärlek. 

Lika naturligt & självklart som det är för mig nu när jag mår bra, lika lögnaktigt & otroligt låter det när jag är på botten. Då är det nog bra att få höra det från någon annan, någon jag håller av & litar på. 

Andra saker som Anna påminner mig om är allt jag har lyckats med & uppnått & även förstå varför. Bakom nästan alla uppnådda mål ligger: 

– Ett tydligt beslut

– Tron på att det kommer att lyckas

Hon påminner mig också om att efter varje bakslag eller återfall är jag starkare än någonsin & full av nya insikter.

Vi pratar risksituationer & strategier för att hantera dem.

Till nästa vecka har jag 2 läxor;

-Att göra en prioriteringslista (1-5) för krisiga/trötta/deppiga dagar och perioder, vad är absolut A och O gör mig.

– Mindfull eating, exprimentera med alla sinnen vid matintag & ta bort TV,IPad, telefon & böcker vid måltiderna. 

Min prioriteringslista ser ut så här nu: 

– Planera maten

– Må bra bok

– Träning

Sen har jag inte kommit längre men det innebär alltså att oavsett vad som händer så ska jag planera maten. Vissa dagar när det är riktigt illa kanske jag bara gör det, ingenting annat & det är ok. 

Jag vågar idag påstå att jag kommer fixa det här! Hör ni det?! Jag tänker bli en frisk Bulimiker. Jag tänker bli smal också! 😉 På naturlig mat & förändrat beteende! 

En reaktion på ”Freedom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s