Silent My Song

Just här och nu, lördagmorgon är jag närmre en potentiell, möjlig graviditet än vad jag någonsin varit. 

Det värsta som kan hända är ju att de 2 befruktade äggen inte har delat sig som de ska & att sjukhuset av någon anledning inte har informerat om det. Har ju förstått att det inte handlar om kvantitet av ägg utan om kvalité. 

Fortsätt hålla tummarna, om ett par timmar vet vi mer. 

Såg 8:e avsnittet av GoT igår, senaste säsongen. Nu börjar det bli riktigt läskigt! De lägger inte fingrarna emellan om man säger så, galet brutalt. Läste ni förresten om kvinnan som blev dödad av ett lejon, sittandes i en bil i Sydafrika?! Hon jobbade som editor på Game of Thrones 😦

Jag tror jag har en Crush på John Snow…  Inatt har jag sovit i gästrummet för jag har rejäla problem med sömnen, vaknar efter bara ett par timmar. Då går jag och lägger mig i gästrummet och lyssnar på podcast tills jag somnar om.  Stella gjorde en repris på igår, ligger bara där & tittar på mig.Den viktigaste lärdomen från samtalet med Anna var nog att jag inte ska vara rädd för vanlig mat. Jag har ju lyckats förvirra mig själv ganska mycket på sistone och till exempel dragit ner på protein och räknat kolhydrater. Detta har ju gjort att jag inte gärna tar en extra kycklingfilé eller en avokado om jag är hungrig. I längden kanske det har lett till att jag till sist ballar ut helt & ger upp & trillar dit på sötsaker. 

Så en viktig grej f mig att jobba med – få bort det dåliga samvetet när jag äter vanlig mat. Kött, fågel, fisk, ovanjord grönsaker, ägg, olivolja, smör och kokosolja. Om jag äter mer av den sortens mat kommer jag inte att gå upp i vikt och blodsockret blir stabilt. 

Det låter ju så självklart men ett bra tag nu har jag verkligen bantat om än på lågkolhydratkost. Det funkar dagar. Ibland veckor men slutar alltid i någon form av urspårning. Så nu provar jag det här och att inte vara så rädd för mellanmål.

Jag ska lära mig att mat är bränsle som kan göra mig piggare, friskare etc & gör att jag kan leva. Den behöver inte alltid vara jättegod eller smaskig, tvärtom är det alltid en varningssignal när någonting är för gott, härav en bra idé att se upp med grädden. 

Jag ska ju snart hem nästan 2 veckor till Sverige & Danmark. Det kommer att kräva att jag tar ett snack med alla jag ska träffa så att jag har full support till att inte göra undantag.

En ny liten skörd av egenodlade minitomater! 

 Nu måste jag sätta fart & göra mig representabel inför sjukhusbesök! 

3 reaktioner på ”Silent My Song

 1. maria skriver:

  Thinking of you this morning and sending positive thoughts your way !!
  Since 2 weeks now I have the same sleeping problem! After 2 – 3 h I wake up and can hardly fall back asleep. I don’t sleep more than 4-5h a night and feel like a zombie at work these days 😦

  I can’t believe how sweet Stella is. Her eyes, the way she looks at you is killing me…Love you big time Stella-chan ❤ ❤ Maybe she feels something…Maybe she knows she will be a big sister soon 😛 🙂

  Big hugs!

 2. annaoyes skriver:

  Hey, dear ❤️ 2 Beautiful, Healthy eggs for The freezer! Body needs to rest and get back to normal hormone levels so we’ll try in July! SO SO happy and grateful!

  Yes, Stella is a precious little creature, brings me so much love and happiness!

  Usually it helps to go up, eat something, drink something and then go back to bed! I hope you will get back into better sleeping routines soon! Please let me know how things are with you 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s