Euphoria

 Tack snälla alla vackra, generösa människor som har funnits här för oss på ett eller annat sätt de senaste veckorna 🎈 Er support gör verkligen en världens skillnad & gör det svåra lite mindre svårt. 

Som rubriken antyder så är vi väldigt glada, tacksamma & upprymda! Vi blev otroligt väl bemötta idag & båda äggen har delat sig & är av ”superfin kvalité” för att citera överläkaren! ❤️ 

Läkarna rekommenderade oss att vänta 1-2 cykler med uppsättning, de säger att risken för överstimulering är stor just nu och att mina hormonnivåer är ganska höga. De säger att statistiskt sett har de större succé med frysta ägg och där mammans hormonnivåer har fått landa på en normal nivå. 

För oss känns det här helt ok, vi får en liten paus, kan förhoppningsvis njuta av resan hem & jag får möjlighet att återhämta & stabilisera mig, både fysiskt & psykiskt.  Så – fantastiska nyheter idag & ett litet steg närmre målet!

Det är verkligen så att det mesta stödet ibland kommer från oväntat håll medan de man trodde skulle vara där i ur & skur lyser med sin frånvaro. Jag vet inte helt hur jag ska hantera denna nya insikt mer än att dra lärdom av hur mkt ett varmt, peppande sms, mail etc kan betyda i motsats till tystnad. 

Vi åt lunch på Cikada – jag fick världens största glas bubbel & en Cobb sallad. C var lite mer dekadent     Kolla in den club sandwichen! Bröd är i särklass det godaste jag vet. Det är också det som jag mår sämst fysiskt av att äta, därför är det faktiskt inte så svårt att avstå. En påse godis däremot är ngt helt annat 🙂 

Tack för att du läser min blogg, kommenterar här eller på annat sätt – ditt stöd är helt igenom ovärdeligt! 

Till sist vill jag dela en liten solskenshistoria från ett par i min närhet: De har försökt bli gravida i 8 år, allt från ägg till sädkvalitet har varit hur bra som helst men trots 10 (!) IVF försök blev det aldrig något + på stickan. 

När de fyllde 40 gav de upp och försökte acceptera situationen, de flyttade utomlands och bestämde sig för att fokusera på sina karriärer. 

Kvinnan och jag började prata i samband med min operation i somras och efter mycket funderande gick hon till min läkare i ett sista försök att få svar på vad som orsakade deras ofrivilliga barnlöshet. Läkaren hittade en liten cysta, hon fick den bortopererad & en månad senare var hon gravid, på helt naturlig väg! 

Nu är hon i 7:e månaden och deras baby blir mirakelbaby nr 3. Hon fyllde 42 förra veckan och mår hur bra som helst!
  

7 reaktioner på ”Euphoria

  1. golfannen skriver:

    Min syster har också en mirakelkille på drygt ett år. Efter otaliga försök m insemination och IVF skulle hon just ge upp. Å då, på sista försöket, blev hon gravid och har nu världens goaste unge. Så ”hang in there” hur det än går.

  2. golfannen skriver:

    Reblogga detta på Vägen dit och kommenterade:
    Tänker på det du säger om vänner som inte finns där när man behöver deras stöd. Det kan ju finnas många anledningar. Jag tror att många människor, kanske är det typiskt svenskt, är rädda för att komma nära när det är kris. Kanske beror det på ovanan att komma nära och folk vet inte riktigt hur de ska hantera situationen. De kan vara rädda att tränga sig på eller helt enkelt osäkra på hur man gör. Är det vänner som i övrigt är viktiga för dig så kanske du ska ge dem en fingervisning om vilken typ av stöd du förväntar dig. Är de inte viktiga så lägg ingen energi på dem.

    Så bra det låter att ni får en liten paus i fertilitetsjakten. Kan tänka mig att det dessutom blir lättare med en paus när den har medicinska grunder och ökar oddsen för önskat resultat. Skön sommar på er, du och din respektive!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s