Light In The Box – Ätstörning vs Anna 0-1

Igår blev det lite blandade små knasiga torsdags blommor istället för 1 stor.       Det blev en ganska kass dag igår, alldeles för många timmar ensam med mig själv – rädsla, hormoner & jobbstress tog till sist ut sin rätt. 

Slutade med att jag gapade på C som tyckte att jag inte fick tillåta mig att bli stressad! VADFALLS?! Nej, jag såg rött, igen – INGEN ska komma här och säga vad jag får och inte får känna. När vi väl hade rett ut det lilla missförståndet var allt frid & fröjd igen. 

Klockan 20.00 var det dags för Anna & vår första konsultation. Det var SÅ skönt att prata m någon, helt öppet och ärligt, om mat, min ätstörning, triggers etc. Ingenting nytt men det är sådan otrolig skillnad när någon annan, speciellt någon jag respekterar – ger personlig råd och vägledning. 

Här är de största findingsen: 

– Det går att bli fri från ätstörningar, jag är inte ett lost call

– Jag ska inte ha några förbud (de får mig bara att vilja göra uppror )

– Jag behöver inte bry mig om proteinintag eller räkna kolhydrater, detta är ofta en dålig kombination med ätstörningsproblematiken. 

-Planering är A och O, varje dag ska alla måltider planeras, även plan B & C

– Jag planerar alla mina mål utan mejeriprodukter 

– Jag kan antingen undvika mina trigger/risk situationer eller lära mig att hantera dem. 

Vi kom fram til mer än så men det känns skönt att sluta vara så förvirrad kring vad jag ska fokusera på. Ha en fin dag allihopa! Lite svåra att gå upp när den här gosbollen ligger brevid. 

6 reaktioner på ”Light In The Box – Ätstörning vs Anna 0-1

  • annaoyes skriver:

   Jaa, väldigt mkt mer än det jag skrev men det var skönt! Även om jag måste jobba stenhårt med det mentala oavsett vad jag äter så är det otroligt skönt att ha bett om hjälp! Ditt bröd ser gudomligt ut 🎈

   • Therese skriver:

    Ja det är ett stort steg att du kommit så långt att du bett om hjälp. Brödet ÄR gott. :-)Tunna skivor ska det vara och så goda pålägg till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s