Dark Paradise, Result of eggcollection

 Varken jag eller C är sådan människor som läser på innan, under & efter vi gör grejer. Visst, vi kan googla lite men nej, vi scannar inte nätet på medicinska utlåtanden eller andras berättelser innan vi går in i något. 

Kan ångra det lite idag. 

Klockan 10.00 ringde tfn, på andra sidan var en för mig helt okänd, manlig läkare. Han berättade att 3 utav 7 ägg hade varit mogna. Av de 3 hade ett fått kastas (degenerated?!) och 2 hade lyckats bli befruktade. 

Jag lyckades inte fråga någonting utan lade bara på. Jag fortsätter ta progresteron tills på lördag då jag ska till sjukhuset igen. Jag vet inte vad jag känner. 2 ägg är ju teoretiskt sätt dubbelt så många som behövs men oj vad små marginaler. 

Efter samtalet googlade jag lite å 2 ägg är ju ingenting…MEN en till mig mkt närstående hade också bara 2 ägg, 1 som sattes in färskt och 1 som lades i frysen. Hon blev gravid med det första. 

Så inte Yippie och inte katastrof. Jag försöker bara vara beredd på allt…

Så fortsatt ovisshet tills på lördag. 

Åt lunch ute idag  

    Vad gör ni när servitören kommer in med det här efter maten?!  Jättesnällt men inte snällt iaf. Idag tyckte jag mer synd om mig än restaurangen så jag lät den smälta och njöt min Cappuccino istället. MY god vad folk inte respekterar att jag tagit ledigt hela veckan. Jag jobbar ändå hemifrån ett par timmar varje dag men jag VILL verkligen inte ha mail och telefonsamtal, jag BLIR så stressad. Mina kollegor verkar Tro att jag sitter på ngn jävla strand och vilar upp mig. Herregud!! Det kan verkligen inte vara längre ifrån sanningen, 

Folk tycker tydligen att det är supermärkligt, jag är ju inte sjuk, nej men världen det finns andra orsaker till att ta tid off än ett brutet ben eller en influensa. Grr. Inget bra humör idag alls. 

  

8 reaktioner på ”Dark Paradise, Result of eggcollection

 1. tessfriis skriver:

  Skruttan. Försök att hålla kämparglöden vid liv. Svårt, jag förstår det.
  Plötsligt känns det så oerhört banalt att skriva om min mat hit och min träning dit. Varje gång jag löser din blogg slås jag av tyngden i den och viktlösheten (ehhhh, inte meningen😂) i min.
  Hejaheja, du är GRYM!!!

  • annaoyes skriver:

   Hahaha, du är för go!!! 😘 Vi behövs båda 2 och alla har sina monster de kämpar med! Jag har just gapat i 30 min på C dom var modig nog att komma hem å säga: du får inte låta dig bli stressad.. VA??! får inte jag!!! 🙂

   • tessfriis skriver:

    Jadu, livet upphör aldrig att förvåna en. Visst kämpar vi alla med våra demoner, jag har ett helt fotbollslag inkl dubbel uppsättning och avbytare. Men just idag känns mitt skit som en fluglort jämfört med ditt elefantbajs 😱😘😂💩
    Men allt är ju relativt.
    Du finns i mina tankar. Bli så jävla stressad du behöver ❤️❤️❤️
    Tillsammans är vi starka! 😘😘😘

 2. annaoyes skriver:

  Ja, en påse bajs verkligen…elefantbajs😂

  Jag har just ätit Tacopaj så nu lägger sig upprördheten som en liten klump längst ner i magen! Snart ska jag ju ha första konsultationen med Anna, stackars henne, hon har ingen aning om vad hon har gett sig in på 😃 Tack för att du påminner mig om hur viktig humorn är & för att du fick mig att skratta 🎈🎈🎈

 3. antonienathalie skriver:

  När vi diskuterade det här med ägguttag med vår läkare sa hon att mindre än 40% får något ägg/blatocyt alls till frysen. Vissa hormoner gör också att man får färre ägg, men med bättre kvalité. Så de flesta (mer än varannan) får alltså ”bara” ett embryo som man kan sätt in på varje IVF-bahndling. Dessutom (det är min erfarenhet) så blir första försöket som ett testförsök. Då fick vi ett embryo, andra försöket däremot fick vi fem embryon (fyra till frysen) och nu på tredje försöket fick vi tre embryon (två till frysen). Efter första behandlingen ökade de dosen av Gonal-f. Till tredje behandlingen bytte vi hormon till Menopur – som ska ge färre ägg, men med bättre kvalité.. 🙂 Så två embryon är bra tycker jag! ❤

  • annaoyes skriver:

   Hej, du! 1000 TACK för den informationen, känns bättre nu! Tror att jag är lite all over The Place med känslorna och alla tankar. Så sJUKT fort hjärtat börjar skrika efter barn så fort man får minsta lilla, lilla hopp. Jag vet att det är fåfängt, alldeles för tidigt etc och det gör mig rädd. Tack snälla, fina du som orkar skriva till mig trots din egen kamp ❤️ Väldigt, väldigt uppskattat!

   • antonienathalie skriver:

    Glad att jag kan hjälpa någon annan lite, litegrann!! Kämpa på! Ja. Det är sjukt vad man helt plötsligt längtar efter att bli gravid när man väl börjat försöka!! Kram 💗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s