The D-day

Igår åkte vi hem och firade med lite färdigmat från Dean&Deluca. Alltid mat inblandad när jag ska fira. Fast den här gången låg själva betoningen i firandet mest på ordet färdigmat.   

Laxsallad & en Quiche med spenat till mig (åt den såklart utan smördegen).

Förresten, du läser väl min blogg (& andra) genom appen Bloglovin?! 

 

Det är det absolut bästa & smidigaste sättet att följa en blogg istället för att gå genom webbläsaren varje gång. 

Ikväll klockan 20.00 har jag min första konsultation med Anna Sparre. När jag skriver det här vet jag ju inte än hur jag kommer att må (beror på beskedet från sjukhuset) men jag ser verkligen fram emot det.

Den här gången har jag bestämt mig för att inte göra det här ensam, jag vill involvera vänner, familj, er. Det har jag aldrig gjort tidigare & genom att göra det visar jag mig själv respekt och kärlek. Jag är värd att ha nära relationer, jag är värd att få support och hejarop från omgivningen, jag är inte dömd till evig ensamhet. Framförallt vägrar jag att skämmas, vägrar finna mig i att dessa 3 väldigt vanliga & smärtsamma tillstånd ska vara tabubelagda! 

Jag ser inte personer som lider av ätstörningar, dysmorofobi eller infertilitet som  svaga människor, tvärtom. Vi ger inte upp en enda dag om oss själva, om livet. Vi kämpar precis som alla andra som har någon form av mental eller fysisk sjukdom. Vi behöver vård & hur den ser ut eller hur lång tid det tar är nog väldigt individuellt. Precis som vid fysisk sjukdom behöver vi också ha turen att hamna hos rätt läkare, en läkare som ser, lyssnar och kan ställa rätt diagnos. Dysmorfofobi, definition & symptom

Som ni vet så har jag lyssnat på podcasten VÄRVET sen den dagen den började sändas. Om jag någon gång behöver perspektiv på vården, på vad vi människor klarar av & vikten av att inte alltid bara bita ihop & kämpa på. Då är värvet avsnitt #175 med Shanta Liora (tidigare Marie Picasso) det enda rätta.  Tycker du som jag – att det är störttöntigt att byta namn från Marie till Shanta?! Det kommer du inte att tycka efter att ha lyssnat på hennes otroliga, gripande & chockerande intervju. 

Dagens tips – på promenaden, bussen eller i bilen – lär känna en av världens tuffaste kvinnor💕

Om ni undrar varför jag helt plötsligt börjat publicera så många inlägg så är det bara temporärt den här veckan. Skrivandet lindrar min ångest med 180%, typ 😉 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s