Say yes

I fredags landade C’s tjejer + 1 pojkvän. Efter en intensiv jobba-äta-sova period var det otroligt skönt att stämpla ut från jobbet 15.30 för att åka hem och hålla helg. 

C och jag har tagit ledigt en vecka och det känns otroligt lyxigt, konstigt och oväntat. Vi har inte varit lediga och bara hemma på många många år. 

Vi inledde ledigheten med lång middag hemma, massor av vin, skratt och härligheter. (Massor av vin för min del betyder 1 1/2 glas bubbel och 2 glas rödvin, ca 400% mer än vad jag normalt dricker) 

Lördag morgon vaknade vi tidigt och stack till parken för att blir tränade av Kym. Naturen prunkar av en grönska som är helt ofattbar.  Uteträning slår allting annat. Jag må vara 10-12 år äldre än tjejerna och betydligt rundare men jag har minst lika bra flås och faktiskt bättre styrka. De senaste dagarna har temperaturen klättrat våldsamt och det är bortåt 32 grader i solen. Efter passet fick jag dessvärre huvudvärk (trots att jag innan och under drack 2 liter vatten) Den huvudvärken har inte släppt ännu 😦

Sporty-spice Ida innan träningEfter träning tog vi oss till Aoyama, Farmers Market och lunch på Nicolai Bergmann. Åt världens godaste sallad som vanligt. 

   Trots mycket vatten, träning, sömn, positivt tänkande, bra mat etc så har jag idag, måndag morgon vaknat upp till ännu en dag med huvudvärk. Jag undrar verkligen varför jag får den, det är ju ett symptom, men på vad?! 

Igår spenderade vi hela dagen i ett område som heter Shimo-Kitasawa, som är fyllt med second hand och loppisar. Jag skulle så gärna vilja ha en 50-tals vintage klänning men storlekarna här är ju så små, så små.

När vi kom hem gjorde jag Cashewnötsmör (så sjukt gott) på 100 gram ekologiska nötter, 1 msk kokosolja utan smak och lite grovt salt!  

 Sen gjorde jag egen Majonäs (kommer aldrig att köpa igen) så sjukt lätt och gott. 1 äggi en glasburk, 1 msk vitvinsvinäger, lite salt och peppar, 1/2 dl olivolja, 1 tsk dijonsenap, 1 dl kokosolja utan smak. Satte ner stavmixern i botten av burken, mixade ca 10 sek och drog sen mixern långsamt uppåt – klart!  

Eftersom allt blev så lyckat och det var så kul att leka med min stavblender och min mixer, fortsatte jag med en ny laddning Mandelmjölk. 200 gr ekologiska mandlar (som legat i blöt 5-24 timmar) Efter att ha sköljt dem hällde jag i dem i blendern + 5 dl vatten + 1/2 tsk vaniljpulver, mixade ca 1 min. Sen silade jag vätskan genom en duk och kramade ut duken ordentligt – volia, 5 dl ljuvlig Mandelmjölk. Den hällde jag upp i en gammal fin whiskey flaska.  
Så gott, så snabbt och så enkelt! Känner mig otroligt pysslig och ordentlig 🙂 

Förutom allt det härliga så är det en enorm ångest som kommer med värmen. Det blir så sjukt varmt och svettigt över en natt och helt plötsligt ska man gå runt på stan barbent och halvnaken. Jag vill helst rulla ihop mig till en liten boll på garderobsgolvet, alternativ slita av min egen hud. MEN, jag går ut där, let, håller in magen och tillåter mig själv att existera, trots enormt avstånd till rådande skönhetsideal. 

Ännu en dag på spillran av ett moln! Hoppas värmen kommer tassande på ett mindre chockartat sätt hos dig ❤️ 

  

En reaktion på ”Say yes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s