Beat it! 

Pendlar 4-5 kg upp i vikt hela tiden. När jag är minus är jag glad, kan ha alla kläder i min garderob, känner mig lätt, ledig, hoppfull och på väg. 

Efter besök och ett par måltider med brödkoma är jag så + 5 kg (vilket i sig är helt bisarrt att jag kan gå upp så mkt på bara ett par dagar) och nu stramar alla kläder, jag känner mig plufsig, gammal och hopplös. 

Varför fortsätter jag att göra så här mot mig själv?! Bröd med ost och smör är det i särklass godaste jag vet men det är ju ingenstans värt att må så här för. Efter 4 dagar strikt igen är jag ff i något slags baksmälla. 

Det är ju bara upp på hästen igen så klart, jag har ingenting att förlora, allt att vinna. Men det är klart att det gör en lite folkskygg. Kanske därför jag blir så förtvivlad och panikslagen av tanken på flera veckor i SE och DK. Alla sorters rubbningar av rutiner slutar i överätning och sorg. 

5 grader och snöblandat regn idag, härliga onsdag, jag riktigt känner hur jag älskar vardagen 😉 

-Våga vägra bröd, Anna- 

3 reaktioner på ”Beat it! 

 1. tessfriis skriver:

  Jag har också svullat bröd, trots massiva tarmvred av glutenchock för min mage. Gott saftigt lite segt surdegsbröd med massa smör och ost… Mmmm… Och det är helt sjukt att man går upp så mkt i vikt men kolhydrater binder också galna mängder m vätska.
  Jag har blivit oerhört känslig mot gluten, kan knappt äta minsta lilla utan att få skitont i magen. Jag började ju m denna kosthållning i aug -13 och tänker att kroppen nu vant sig av med det och faktiskt hamnat i ett normaltillstånd där gluten inte är en del av den naturliga föda vi är ämnade att äta. Ändå kan jag ibland inte låta bli… 😳🔫

 2. Therese skriver:

  En fundering kopplad till dina tankar om semester, varför kommer inte flickorna till er, eller till ett gemensamt resmål, i en vecka, umgås med C och dig och åker sedan hem och ni har två veckor kvar att spendera hur ni vill i Asien? Avkoppling och trivsel.
  Angående vikt så hjälper inte alltid strikt kost heller. Jag har en känning av att jag nu efter en vecka i fjällen, med strikt kost, har dragit på mig flera kg uppgång. Imorgon vet jag. Stressande, måste väga rätt om 1,5 vecka då inskrivning för bukplastik är

  • annaoyes skriver:

   Hej, T! Jo, så har vi löst det ett par gånger nu. Vi var i Thailand alla fyra i augusti, vi åkte hem i julas, om ett par veckor kommer de hit + pojkvänner och till midsommar åker vi hem en vecka. Det tycker jag räcker, tjejerna är så stora nu så de vill inte åka utan sina pojkvänner längre så i år skulle det i så fall innebära 6 människor på semester i Asien – sjukt dyrt och inte så avkopplande :/ men men, det löser sig. Jag hade bara hoppats på att få ta det lite lugnt som uppladdning inför IVF och eventuell graviditet.

   Vikten ja, blää, detta ständiga ok som vi alla slåss med och mot. Är det bara drygt 1 vecka kvar till din operation nu?!! Håller ALLA tummar för dig 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s