White Day

Alla hjärtans dag firas lite annorlunda i Japan jämfört med i Sverige och många andra länder. Den 14/2 är det kvinnorna som ger männen presenter (chocklad). 1 månad senare 14/3 ger männen (om känslorna är besvarade) så kvinnorna en gåva. Inte direkt chocklad utan något dyrare & betydligt mer fancy är förväntat. Detta sker alltså idag och kallas White day. Därför har jag och Maria tillbringat ca 2h med att leta efter ett ställe att få manikyr på. Det här har typ aldrig hänt – att jag och en vännina bestämmer oss för att get our nails done. 

Men eftersom många kvinnor har en viktigt date ikväll var det helt omöjligt så jag åker hem igen med sorgsna nagelband. 

Fantastiskt vacker morgonpromenad imorse. Plommonträdet liknar nästan bubbelgummi – grenarna fulla av bubbliga, färgsprakande klasar av blommor. Magnolian är så klar till att slå ut! 

Maria och jag möttes vid Odaiba för lunch med utsikt över Tokyo Bay. Så klart har Japanerna en egen Statue of Liberty. Japanerna är så duktiga på att ta goda idéer etc från andra länder och så göra det bättre. Kanske inte med samma charm men fulländat ändå. Smidigt att man inte behöver ta en färja för att beskåda underverket. Hoppas du har en fin lördag ❤️

Btw – det lönar sig att gå på shopping/lunch etcEn reaktion på ”White Day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s