Making a Big Deal Out of This

Bakom varannan dörr i korridoren verkar det gömma sig en liten nyfödd. Jag hör deras späda skrik alla timmar på dygnet. Livet går sin stilla gång på min sal, en efter en byts vi ut. Vi kommer in här med raka ryggar och flackande blick. Vi blir preparerade för operation, körs iväg och när vi svaga och förvirrade återvänder vårdas vi med varma händer. Det är min tur att lämna nästa gång, med stadig blick men med krummande rygg. Stygnen (eller tejpen eller vad det är) gör det omöjligt att gå upprätt. 

Jag vankar av och an i korridoren, långsamt, långsamt för att hålla magen och tarmarna igång. Funderar på om jag kommer återvända hit en dag, om det är jag som får åka hem med en baby istället för bara ärr nästa gång.

Bakom lykta dörrar utspelar sig våren, strålande sol och 15 grader idag. Tycker det är ganska modigt att servera heta räkor till nyopererade. 5 räkor blev det för min del till lunch, kräsen som jag är. Pallar inte allt kallt, sladdrigt med okända, exotiska smaker just nu. Det är ok att vara lite hungrig så kroppen kan återhämta sig långsamt. Får nog bli en väldigt liberal variant av att äta efter min blodgrupp. Bacon, rökt lax,kokosolja och philadelphiaost ska nämligen undvikas helt om man tillhör blodgrupp A. Vad är meningen med livet då?! 

I can hear the newborns crying all hours of the day. Walking slowly up & down the corridors of 4:th floor I can’t help but wondering if I’ll ever come back here. If it will be my turn one day to leave a hospital with something more than just scars. 

2 reaktioner på ”Making a Big Deal Out of This

 1. maria skriver:

  Welcome back Anna-chan!!

  I’m so happy everything went well with the surgery ❤ Just relax now, give some time to your body to heal and don't forget – good things come to those who never give up! You are a fighter and an inspiration for many 🙂

  P.S. I also checked the blood Type O diet!:) It says I should focus on lean, organic meats, fruits and vegetables while eschewing dairy, wheat, and caffeine!?! I cannot imagine my life without dairy and grains 😦 And meat, meat was never my 1st choice!
  BUT, I'm really considering to give this diet a try for a month or so 😀

  • annaoyes skriver:

   Thanks dear 🙂 Go for it! I am taking one Day at a Time and try not to forbid things but a couple of weeks we could try. Should I guess me and Tony have The same blood type and C has The same AS you 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s