Keep on Walking

På andra sidan nu, klarat mig igenom det första dygnets smärta, förvirring och förnedring. Andra halvan av dagen idag har varit bra, varit på walkabout, fått kateter, dropp och drän bortolockat så nu kan jag röra mig ganska fritt. Magen känns så klart som om den har blivit överkörd. 

När man gör titthål (blev inte öppen operation – tjoho) så tippar de en tydligen neråt med huvudet och upp med benen, för att blodet ska rinna bort från operationsområdet. De sprutar tydligen in någon gas också för att separera organen?! Denna gas trycker på diafragman som i sin tut orsakar smärta i skuldrorna?!  Vaknade i alla fall upp med en helt sjuk smärta i axlar och rygg, det var omöjligt att hitta en liggposition som gick att stå ut med. Nu förstår jag varför. Man undrar varför de inte berättar sådant innan, jag trodde seriöst, ett kort ögonblick att jag hade fått en propp i lungan. 

Annars gick operationen som den skulle, den var beräknad till 11/2 timme men tog dubbelt så lång tid. Allt satt ihop på grund av endometriosen så de fick klippa, skära och rensa för att komma åt och se hur det stod till med livmoder, äggledare och äggstockar. De tog bort cystor inne i äggstockarna och opererade ut mina äggledare. Så nu är jag ren och fin tills endometriosen kommer tillbaka. Äggledarna kommer jag inte att sakna då de ofta har varit ömma och gjort ont. 

C var här i eftermiddag så jag kunde bryta min ofrivilliga fasta med ett ägg och en avokado. Middagen har just serverats och det är en farligt fin festmeny på grund av den pågående ”Doll Festival”. Jag åt fisken från sushin och köttbitarna, är inte så hungrig i alla fall. 

Så allt i allt jättebra! Men det är sjukt jobbigt att ligga på sjukhus, att få gissa sig till allt på grund av språket, att mista kontrollen så fullständigt över sin egen kropp. 

Min läkare kom in ett par timmar efter operationen igår och sa att det var en av hans livs bästa operationer, att det var spännande och en ära att få operera på ett så svårt fall som mitt. På grund av hans skicklighet hade operationen dock gått perfekt. 

Kulturkrock?! Tyvärr är inte läkarens tro på sig själv så betryggande. Han som operarade min blindtarm uttryckte sig mycket snarlikt och den operationen kan ju inte direkt påstås ha varit vällyckad. 

Puha, extremt trött, måste vila! Tack för att du finns ❤️

4 reaktioner på ”Keep on Walking

  1. tessfriis skriver:

    Underbart! Så underbart!
    Kämpe 💝 Önskar dig en riktigt snabb och skön återhämtning ☺️ Hoppas du blir behandlad som den prinsessa du är! 😘😍❤️

  2. Therese skriver:

    Skönt att se dig vaken på andra sidan operationen! Hoppas nu på snabb återhämtning och att du snart slipper sjukhuset och får äta riktig mat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s