Loser

Jag jobbar väldigt hårt på att slappna av. Jag har ju en djupt rotad ätstörning som väldigt ofta gör mig…störd 🙂 långa perioder lever jag ju på enbart lågkolhydratkost och naturliga fetter från kött, avokado, nötter etc men..
Jag är min egen största fiende och när jag får fatt i något onyttigt slår det ju ofta helt över. Då tänker jag, nej, det här får ALDRIG hända igen å så äter jag för kung och fosterland, det målet, den dagen, den veckan. Sådär håller jag ju på. I det hela taget blir det ändå ganska hälsosam mat och jag har nyligen gjort en ganska omfattande hälsoundersökning och jag är kärnfrisk. Rent fysiskt. Psykiskt är detta beteende väldigt obra för jag håller på att slå ihjäl mig själv varje gång jag trillar dit.

Jag måste ha en ny strategi, för jag är inte bara LCHF:are, jag bär också med mig en 24 år lång ätstörning. När man känner mig, som jag faktiskt gör så är ju hela idén med förbud (även om de är satta av mig själv) helt befängd, det förstår ju vem som helst.

Mitt störda allt eller inget beteende blir också förstärkt av tanken på att jag är sockerberoende. Men är jag verkligen det?! Jag kan ju gå från allt till inget på bara några timmar, utan abstinens eller besvär – OM jag är på en bra plats, mentalt.

Allt oftare är jag ju inte på en bra plats, mentalt eftersom jag pressar och stressar mig själv helt enormt. Jag är nog världens mest utskällda människa – inombords. (Så klart inte men ni fattar)

Så, jag tänker, som egenterapi, bestämma 1 mål mat/vecka som får vara precis vad som helst, cheesecake, pommes, you name it. Det målet ska så njutas, ätas långsam, gärna tillsammans med andra. Det ska inte ältas eller ge ångest eller oro. Det ska njutas och vara ett aktivt val.

Inte säker på att det funkar men det gör det ju inte nu heller, ibland måste man nog byta teknik. Stressen och pressen är minst lika dåligt för viktminskning som en bulle i veckan.

Jag försöker verkligen att inte fokusera på viktminskning och sundhetshysteri. Jag försöker ge mig själv lov att bara få vara, men lever strikt 95% av tiden. Vilket jag mår fysiskt väldigt bra av men mentalt känner jag mig oerhört ätstörd just nu.

Jag vill vara en sån som tränar, äter bra, är mentalt stark. Jag vill också vara en person som kan äta mat, även ngt onyttigt utan att hata mig själv.

Har ett enorm shoppingsug, vill tokhandla både kläder och inredning men det gör jag INTE.

IMG_3753

IMG_3759

IMG_3760

Bilder lånade fr senaste nr av Plaza interiör

3 reaktioner på ”Loser

  1. tessfriis skriver:

    Åh Bejbi! Tack för att du är så jäkla öppen och ärlig. Du är grym!!! Att prata om sina spöken är fantastiskt. Då släpper man ut dem. Och spöken trivs inte i dagsljus. Stor styrkekram!!! Och kom i håg – du är underbart perfekt preciiiis för den Du är!!! 💗🌱🌻🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s