Masters of sex

är en för oss ny serie som vi började titta på igår. Den utspelar sig i mitten av femtiotalet och handlar om Dr. Masters och hans forskningsassistent och om deras studier på kroppens reaktion vid sex och onani. Den handlar också om ofrivillig barnlöshet, missfall och kvinnors kamp för att uppnå samma rättigheter och status som män.

Jag var inte beredd på hur hur mycket känslor och smärta det rev upp i mig. Hur alla runt omkring mig tycks ha ett val, alla utom jag. Snälla, tro inte att jag för en sekund inte unnar alla deras barn och babylycka. Det är fullt möjligt att glädjas på någon annans vägnar och samtidigt vara förkrossad över sitt eget öde.

Jag vet att det kan finnas en möjlighet till graviditet genom IVF, ändlösa, förnedrande undersökningar, samtal, sprutor, test och en lilla strimma hopp. Jag har inte förstått eller kunnat sätta ord på hur traumatisk och fruktansvärd processen var, är.

Att se de där kvinnorna i serien, hoppas, utsätta sig för, mista, gör fysiskt ont i mig. Jag kan inte förklara hur det känns, att veta att alla de livgivande organen, hormonerna, äggen, ledarna..att de är förstörda, fel, sjuka. På insidan och jag står maktlös. Har jag åsamkat mig det här själv, har jag varit för slarvig, har jag levt allt för fel, allt för länge, varför blev just jag så här?

Jag fångar mig ständigt i tanken om ”så ska jag göra med mina barn, eller det ska jag lära min dotter.” Som om det inte har gått upp för mig, det kommer kanske aldrig att bli några barn, i alla fall inte i plural.

Jag vet att man ska vara tapper, bita ihop, försöka igen eller bara acceptera sitt öde, when life gives you lemons, jag är förtvivlad, rädd, liten och ledsen, idag finns inga murar, ingen hud, bara blod och köttslamsor.

Träningspass 12-14

40 min rask promenad

60 min cykling, 16 km

20 min Yoga

2015/01/img_3413.png

4 reaktioner på ”Masters of sex

  1. Therese skriver:

    Välformulerat och ärligt. Tack att du bjuder på dessa tankar.
    De som lite slarvigt pratar om att ”skaffa barn” vet inte vad ofrivillig barnlöshet innebär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s