Att varva ned

Jag är ju ganska svart eller vit, all in eller ingenting alls. När jag tar nya tag gör jag det på nästan alla områden och med full kraft. Det betyder att från första januari har jag inte bara börjat äta strikt och träna igen utan jag är också militant med sömnen, städning, ekonomi, rutiner, organisation, både hemma och på jobbet. Det är ordning och reda på ALLT.

Ordning är faktiskt inte något som kommer naturligt för mig, innerst inne är jag en slarver och en livsnjutare. Men för att ta kontrollen över maten har jag ett enormt behov av att ha ordning på alla andra delar också, i alla fall intill rutinerna kring maten sitter. Det betyder att jag lägger ner enormt mycket tid på planering, vilket krävt min fulla koncentration för att det inte kommer naturligt. Det här gör mig enormt introvert, allvarlig och frånvarande. Förmodligen extremt frustrerande för en partner.

De senaste dagarna har varit extremt griniga så igår drog jag proppen ur lite. Jag märker själv hur jag stressar upp mig själv enormt över att vara duktig och hinna med allt, det är fantastiskt att komma ut på promenad på lunchen men det gör mig också extremt stressad. Stress och viktnedgång och hälsa är inge bra kombination. Jag måste komma igång och andas och kanske fokusera lite mer på mindfullness. Eller så löser det sig av sig själv när rutinerna sitter?!

Träningspass 8/100

30 min rask promenad

Ikväll tror jag att jag kör lite cardio på gymet med långsam stretch efteråt och så kanske ett pass yoga istället för att löpa intervaller.

På lördag börjar gruppträningen i parken och nästa vecka kan min PT förhoppningsvis hjälpa mig med tekniken och vikterna, är dock inte helt säker på om hon är kunnig inom tyngdlyftning.

Det löser sig, idag handlar det om att andas, långt ner i magen, tänka snälla tankar och vara lite härligare,

Hur har vardagens återkomst varit för dig?!

2 reaktioner på ”Att varva ned

 1. tessfriis skriver:

  Första jobbsagen igår = somnade som ett barn i soffan 19.40.
  Innan dess hade jag fullkomligt vräkt i mig smågodis…
  Annars bra! 😁☺️😁
  Nåja, jag inser att jag är mänsklig men det gör inte dagens magonda mindre. Nya tag! 👍💛

  • annaoyes skriver:

   Oh no :0 cool att du tar det så lugnt och kan skratta åt det. Det är också extremt pissigt första veckan tillbaka. Min hjärna känns lika stabil och klok som potatismos 🙂

   Kan man inte bara få gå i ide?! Puss, du är min idol 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s