Med vardagen flåsande i nacken

Kan du också känna den? Den där antydningen till oro i magen över att nu drar det igång igen? Den där rörelsen, eller snarare fladdret i magtrakten har jag funderat över i ett par  dagar, vad är det? Missnöje över jobbsituationen, prestationsångest, lathet eller vad?

Glädjande nog är det varken själva jobbet eller livssituationen som ger mig lite komma-igång-ångest utan det är själva stressen i sig jag är rädd för. Den där andan i halsen, dåligt humör och ingen utväg-stressen som nog uppstår hos alla förr eller senare. Jag hoppas att både jag, du, vi allihopa kan vara uppmärksamma och hjälpa varandra när den kommer smygande. Då får vi väl tvångs lediggöra oss själva och boka in en heldag i stillhet för det finns ingen plats för skadlig stress i våra liv, eller hur?  20 dagars ledighet, det känns snarare som 4. Men jag har njutit av att tänka på annat även om jag gärna hade tagit ett par dagar till med träning, lugn och mycket läsning.

Träningspass 2 & 3 av 100

40 min rask morgonpromenad

30 min cykling på medel tungt motstånd

10 min crosstrainer

30 min maskiner (armar, mage, ben) tunga vikter, få repetitioner, stretch

Jag mår ju toppen på LCHF kost men jag tycker faktiskt, helt ärligt inte att jag ser särskilt frisk och sund ut, jag saknar glow. Jag är ofta trött och har huvudvärk, det var ju så klart bättre under första delen av 2014, när jag tränade regelbundet. Jag vill försöka göra någonting åt det här, jag vill se och känna mig frisk och sund hela vägen igenom. Idag låg jag och läste och smidde planer för att göra en utrensingskur, tror verkligen mitt system hade mått bra av att rensa ut alla huvdvärkstabletter och gifter jag dragit på mig de senaste 35 åren.

Jag gjorde en grön smoothie till lunch idag, fyllde den med avokado, broccoli, färska blåbär, ingefära, spirulina pulver etc. Tillsatte också lakritspulver (som jag alltid har i mina smoothies) och macca pulver (Superpulver som ska vara bra för viriliteten, fertiliteten etc)

Efteråt gjorde jag ett recept i Lifesum appen och upptäckte att Lakritspulver är 91% kolhydrater (5 g på 2 tsk) Macca pulver består av 77% kolhydrater (10,2g i 1 msk)

Så på min lilla nyttiga smoothie drog jag i mig 27 g kolhydrater . (Jag vill vara strikt och äta max 20 g/dag,) Väldigt glad för den där appen, jag lär mig så mycket!

Jag köpte en ny blender idag som även är lite food processor och iskross. Den kan göra varma soppor och är så pass stark att jag kan göra eget nötsmör och nötmjölk.

Jag ska experimentera lite med grönsaker etc för att förbereda utrensingskuren. Återkommer om jag får några spännande resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s