Att vara igång

Årets första träningspass

30 min cykling med tungt motstånd, 9 km

30 min löpning på löpband med 5×30 sek intervaller på maxpuls 190

Är väldigt nöjd med det här passet, allting gick bra, jag höll visserligen på att dö på maxpuls, (vet inte om det faktiskt är min maxpuls med kände inte för att utmana ödet och gå över en puls på 190) men det kändes ändå ok, jag stretchade ordentligt efteråt så förhoppningsvis får jag inte allt för ont imorgon.

Jag har antagit T’s utmaning på Facebook att träna 100 pass innan midsommar (är ett pass 30 min. eller hur räknar man?) så det här var 1/100. Jag bönade och bad C att följa med som backup om det blev strul med språket (mentalt stöd) det slutade med att han också signade upp, hehehe.

Jag är också klar med mina mål för 2015, på många sätt är de ju en förlängning av 2014 års mål men jag vet mer nu. Jag vet att jag måste ha en plan för när motivationen dippar och misslyckandena kommer. Inte för att jag svag, har dålig karaktär eller är negativ utan för att det är ren biologi. Rent kemiskt kan vi människor inte ha motivationen på topp hela tiden. Jag vill också lägga in ännu fler, små delmål för att utvecklas och känna segerns sötma ofta.

Allting hänger ju samman, därför handlar målen inte bara om vikt och träning utan kanske främst om att jobba med min mentala hälsa. Jag har skrivit ner alla mina mål för att ha en klar och tydlig vision över vad det är jag vill uppnå. De måste vara konkreta, mätbara och ha en deadline.

Jag behöver främst jobba med att förlåta mig själv när saker och ting inte riktigt går som jag vill. Att misslyckas med nya utmaningar är bara en naturlig del i att utvecklas och komma framåt med sig själv, jag behöver inte ta det så hårt.

Jag har satt mål för hälsa, vikt, träning, ekonomi och fritid. Jag kommer nog inte dela dem här, i alla fall inte till att börja med. Jag har prövat det och det gick så där så den här gången vill jag prova något annat. Jag vill dock gärna dela mina delmål med vikt och träning och jag tänker mig uppföljning och delmål på månadsbasis.

Januari – Träning

I Januari tränar jag främst för att det är endorfinutlösande vilket är bra för det psykiska välmåendet. Endorfinerna stärker även immunförsvaret, förbättrar läkning och motverkar depression. I Januari är främsta målet med min träning att skapa en hållbar rutin, jag vill träna 3 gånger/vecka i Januari, främst intervaller och styrketräning, jag behöver minska min fettprocent.

Januari – Vikt

I Januari vill jag riktigt gärna minska 4 kg i vikt (kommer att tappa mycket vätska kommande veckan när jag återgår till strikt LCHF)

Jag har även andra mål på temat hälsa vilket handlar om kosttillskott, sömn och positivt tänkande. För mig handlar det om att skapa balans, allting hänger ihop. Jag behöver fortfarande öva och experimentera för att bli expert på just min kropp. Det viktiga är att det är jag som styr och jag vill styra rätt & må bra,

Det är våra val som vi väljer att göra varje dag som avgör om vi är sjuka eller friska, om vi är missnöjda eller tillfreds med vår livssituation.

Jag styr mitt liv!

2015 – Välkommen till  Hälsa 2.0, jag tar ännu ett år med tydlig fokus på hälsa, kost och motion. Lite extra tyngd och vikt kommer att läggas på mental hälsa och välmående men allt går ju mer eller mindre hand i hand.

Puss

En reaktion på ”Att vara igång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s