Bitterfittan

Dag 351

01.57
Har anlänt till Köpenhamns utkanter och ligger och huttrar i en 90 säng bredvid en tungt sovande C. Min jet lag från förra rundan har inte släppt taget, jag brukar vara vaken ett par timmar mitt i natten. Igår tog jag 4 sömntabletter för att sova på planet och minimera jet lagen, sov inte en sekund i alla fall.

Jag tror det är tröttheten som gör det, känner mig igen låg, lite bitter, irriterad på alla andra och allmänt ohärlig. Det är så mycket dubbla känslor inför att komma hem. 13 dagar är vi hemma och varenda sekund är uppbokad, folks önskelistor är långa och hur vi än försöker pleasa alla får vi ändå sura kommentarer. Alla verkar tro att vi lever i sus och dus med obegränsade resurser. Det känns inte så kul att komma hem, känns som alla vill ha mer, både fysiskt, mentalt och ekonomiskt, mer än vad jag har att ge. Förmodligen är det inte så illa som jag uppfattar det, trött och hudlös som jag är. Jag saknar verkligen att ha en trygg bas att komma hem till, en egen flock, där man kan få ramla ihop lite.

Hm, hade mer julkänslor för en månad sen, tycker den avtar mer, dag för dag. Det är verkligen ingen dans på rosor, att leva i en ”styvfamilj” jag kommer aldrig bli riktig familj och C kommer alltid att välja dem först. Det handlar inte ens om att han måste välja, det blir bara så tydligt ändå.

Vet förresten inte varför jag går omkring med så dåligt samvete för allt och alla, det måste jag sluta med. Det är ju verkligen inte så att någon sprungit benen av sig för att finnas där för mig den här hösten. Bitter något?! JAA;) Men det är väl bara så det är, vi är vuxna. Alla är upptagna, det finns kanske inte plats för att rymma allt som händer i varandras liv längre. Kanske bara ska acceptera det och sätta gränser tillbaka, jag är heller ingen sopstation som man bara använder när skiten ska ut. Jag orkar heller inte ta emot hur mycket negativitet som helst. Speciellt inte från människor som inte törs fråga hur jag mår tillbaka och sen lyssna på svaret.

Suck, känns som självförtroendet sviktar och jag känner mig värdelös, ensam och övergiven, som att jag inte har någonting att räkna in när det blir kväll. Som att jag kommer att dö ensam. Baa, inga bra tankar att gå omkring med, speciellt inte i juletid. Tänk, under stress, julhets etc så döljer sig innerst inne en djup rädsla för att bli lämnad och övergiven om jag sätter gränser. Om jag inte köper 17 julklappar, om jag säger ifrån, om jag tar plats, som Anna. Då är jag inte så bra och ha längre, utan tvärtom ganska obekväm och då vänder sig alla om och går.

Det finns ingen återvändo, oavsett resultat, jag måste fortsätta vara jag och stå upp för mig själv. Vill bara sova ikapp så mitt ståuppande är verkligt och inte bara tröttheten som talar. Jag börjar också bli något bekymrad över att jag inte har haft ägglossning sedan hormonbehandlingen 18:e oktober. Det känns inte så bra, förstår att det är kraftiga saker man mixtrar med. Sen jag fick min mens i 13-års åldern har jag haft en super regelbunden cykel. Den är tydligen helt rubbad nu. Kanske därför jag känner mig nedstämd, hormonig och extra känslig?’ Längtar faktiskt efter mensen så att jag kan bli normal igen.

Maten
Orsaken till att jag vill skriva här varje dag under hemresan är ju för att hantera känslorna här istället för att överäta. Min plan för att lyckas med det är ju att känna efter, möta alla känslor som kommer, skriva, använda Lifesum och hålla mig mätt. Flygresan klarade jag med kokosolja, smör och avokado. När vi landade gjorde jag plockmat och höll mig till vitlöksdressing, guacamole och kyckling. Så hemresa + dag 1 har förlöpt problemfritt.

Nu har jag startat dagen med en fettkaffe för att stå mig länge, C och jag ska gå på gatorna i Köpenhamn idag och fixa de sista julklapparna. Jag ska också ta en lång, härlig runda på Illums bolighus, Hay och H&M home. Kan nog inte ta med mig något hem men tänker bara njuta av allt det fina. Jag känner mig helt besatt av heminredning, är i ett konstant nesting mode.

Dagen slutar med 3% kolhydrater18% protein och 79% fett.,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s