Hm

Dag 344

Kan inte fatta att det bara var igår jag var i Kobe. Otroligt mkt jobb nu. Ikväll tog min chef mig till sidan och babblade en massa Om hur duktig jag var och att de var rädda för att jag blev uttråkad snart, blablabla, summan av kardemumman, enkelt uttryckt – de vill att jag ska ta ett dubbelt så stort ansvarsområde, plus det jag redan har. Så klart med samma lön :/ Suck.

Jag som hade hoppats på att jag skulle få ett halvår till att göra någonting med lite djupare kvalitet, fokusera på att hålla fler träningar och fokusera på att bli med barn. Inte jobba hjälp mig :/ tyvärr finns det inget jag kan göra, jag kan inte vägra.

Anyway, hann inte äta lunch idag men jag överlevde 🙂

Så här har det sett ut de senaste 10 dagarna, typ (OBS! Procent fördelningen mellan fett, proteiner och kolhydrater, inte kaloriintag) jag är tacksam f appen, den har verkligen fått mig att förstå hela poängen. Att räkna kalorier är inte viktigt, att hålla sig mätt, lugn och trygg är viktigt. Det kan man göra på otroligt mkt mindre kalorier och mat, vilket verkligen befäster faktum – att LCHF inte behöver betyda att man äter mer proteiner eller att det är dyrt. Jag har aldrig ätit så lite men gott och känner mig nöjd. Om jag inte känner mig nöjd är det för att jag ätit för lite fett. Försök att leva en dag på 1000 kcal från lättyoghurt, fullkornsbröd och magert pålägg. I mig hade det skapat ett öronbedövande vrål av hunger och slutat i kompensations överätning vid första, bästa tillfälle.

IMG_3024.PNG

3 reaktioner på ”Hm

 1. Therese skriver:

  Det finns dock ett stort MEN här… MEN det är INTE bra för kroppen att äta för lite ens på lchf.
  Under en period stod jag still i vikt och testade att registrera maten för att se så att jag inte råkade få i mig några gömda kolhydrater nånstans. Istället för att upptäcka kolhydratsfällor så fick jag en annan stor aha-upplevelse. Jag åt FÖR LITE! Åt skogen för lite! Flera dagar när jag ätit efter devisen ”ät när du är hungrig, inte annars” så hade jag bara fått i mig ca 1200 kcal. Vansinnigt lite för en vuxen människa. Jag ökade på maten och såg till att ALDRIG äta under 1700 kcal ( jag fortsatte precis som tidigare, att se till att 80% av energin kom från fett). Dessutom blev jag noga med att kompensera träning med med mer mat. Poff så kom viktnedgången igång igen och fort gick det med. Ända till mål kom jag genom att ligga på ett kaloriintag på ca 1700-2500 kcal.
  Jag insåg det andra sagt, att kroppen behöver tillräckligt med energi för att den ska känna sig trygg och släppa ifrån sig sitt överskottsfettlager.

  • annaoyes skriver:

   Jag glömde lägga till det – att naturligtvis ska man inte leva på 1000 kcal om dagen. Min poäng m hela mitt inlägg ( som mest var riktad till ikke LCHF:are) var att fett inte behöver betyda att man äter mer, eller lever på många kalorier. Det var en AHA upplevelse även för mig, faktum är att jag igår mådde väldigt bra, tack vare min stadiga ”frukost” kunde jag behålla koncentrationen och lugnet genom hela dagen, utan att få panik eller frestas av sötsaker, trots att jag inte hann äta lunch.

   För mig personligen så gör det inte så mkt om jag äter lite mindre ibland – jag har 35-år av övergödning i bagaget. Appen hjälper mig framförallt att hålla en bra balans mellan fett, protein och kolhydrater. Kalorier bryr jag mig inte så mycket om. Däremot så står det tydligt och klart för mig att efter 3 år med LCHF, måste jag, fortfarande tänka på att få i mig tillräckligt mycket fett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s