Long time no words

Dag 342

Hej! Jag börjar återvända till livet efter tröttheten från Hell.
Jag har ju aldrig varit speciellt bra på miljöombyte och flygresor och den här rundan slog ut mig totalt. Haft fina dagar i Sthlm med M och liten plutt, super mysigt och kärleksfullt i Skåne med pappa och hans fru. Bästa 2 dagarna med dem jag någonsin upplevt. Tryggt, varmt och kärleksfullt. Vet inte vad med något måste ha hänt.

Sen en sjukt intensiv vecka med jobb i Älmhult, program mellan 08.00-22.00,, jobbigt f en sån som mig att inte ha något privatliv överhuvudtaget. Sen vidare till underbara Amsterdam f 11/2 dag med C och tjejerna. Jag är TOK förälskad i Amsterdam, jag föll verkligen pladask. Det var måååånga år sedan jag kände så för en stad. Jag kan nästan inte sluta tänka på den. 1000 broar, 100 km kanaler, vackra, vackra konstverk till hus – överallt. Om man har minsta, lilla intresse för design, heminredning och arkitektur är det en stad att dö för. Herregud, jag visste verkligen inte att de bevarat så mycket av den traditionella byggnadsstilen. Inga fula, betong klumpar från 70-talets horribla funkistid någonstans.

Sen hem till ett dignande jobbskrivbord och en överfull kalender, jag har däckat i soffan varje kväll mellan 19-21och sen vaknad sjuttioelva gånger varje natt. MEN inatt sov jag ljuvliga 7 timmar i sträck för första gången på flera veckor och idag är jag nästan en människa igen. Att inte sova ordentligt ändrar verkligen en människas hela personlighet och beteende.

Det gick så bra med maten ända till söndagkvällen första veckan då jag åkte med pappa till Flinkmans café och de hade en pepparkaks cheesecake. I Älmhult funkade det inte alls med maten, lyckades hyfsat med att undvika socker i form av snacks och kakor men maten var alltid en mix med kolhydrater och kött och jag hade ingen möjlighet att fixa egen mat. I Amsterdam gick det så helt överstyr och slutade med pizza, varm choklad och ytterligare en cheesecake.

Sen jag landade i Japan har jag dock skött mig exemplariskt men betalar såklart av på föregående veckors synder. Om 11/2 vecka är det dags att åka hem f jul och vet att det blir riktigt svårt igen. Suck, istället f att slå mig själv gul och blå tänker jag att jag gör så gott jag kan och så är det fullt ös från första Januari. Det blir inte ett år med kost, hälsa och motion i fokus, det blir 2.
Vi lever, så länge vi gör det kan vi på påverka och förändra. Det kräver styrka och hälsa, vilket för mig bara kommer från bra mat, motion och snälla tankar. Hur går det för dig/er?!

Min tystad beror på många saker, extrem trötthet men också att jag känner mig lätt patetiskt som faller i hela tiden och för att jag är så förmäten att jag tror att någon vill läsa om det.

Anyway. Jag är djupt tacksam för att jag lever, för att jag har förmågan att inse att jag är lyckligt lottad och för att jag lär varje dag.

Gör ett försök hos frisören f att få ordning på det kaos till hår jag har just nu. Satsar på lite mörka slingor f att långsamt närma mig en mer naturlig hårfärg.

IMG_2944.JPG

4 reaktioner på ”Long time no words

 1. tessfriis skriver:

  Der är ju inte fallen som har någon betydelse! Det är ju att du gång på gång reser dig igen ❤️❤️❤️
  Härligaste höra av dig, har saknat dig du fina varelse! 😍

 2. Therese skriver:

  Gött med livstecken! Trevliga men intensiva dagar du har haft! Avsteg är undantag, ingen katastrof.
  Jag älskar julen och tycker att det finns massor att äta utan att det blir fel kost! Skinka, fisk, ägg, prinskorv, salami, rökt kött, revben, kål, köttbullar (gör mina själv utan ströbröd i) osv. Nötter är ett perfekt snacks!

  • annaoyes skriver:

   Hej, jo jag lever 😉 ja, själva julafton är nog inga problem, vi firar i Danmark med and som huvudrätt. Det är mer en liten lätt oro över 13 dagar med flygplansmat, sovandes på 8 olika soffor och med mindre kontroll över maten eftersom det inte är jag som lagar den. Alla som vill bjuda på fika, dricka vin och som omtänksamt tror att de serverar LCHF när de lagar Bulgur 🙂 men du ger mig ngt att tänka på…jag borde verkligen göra upp en plan och ge mig fan på att inte äta en smula f att please andra och inte vara besvärlig. Göra det till en sport lixom 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s