Tungt idag

Idag har jag varit hungrig. Trots stor frukost dippade energin och hjärnkapaciteten rejält runt 10-tiden då min lilla trainee ville äta frukost. Jag tog en kopp kaffe och gick tillbaka till skrivbordet. En stund senare kommer Noung tillbaka med en liten påse från Dole med ett äpple, skuret i småbitar, som ett hälsosamt litet snack liksom, jag äter det, för att vara artig, för att jag helt plötsligt tydligen är inne på Paelokost och för att jag vill ha det. Första äpplet på över 2 år, gudomligt! Vid 13-tiden har ju så klart hungern stegrats sjutton varv till. Vi går till en Food Court, nudlar, ris, frukt, juice så långt ögat kan se, jag känner paniken starta så smått. Jag hittar en disk med grytor, kött och grönsaksröror, jag väljer en som ser ut som kyckling i röd curry. Innan jag hinner säga något öser de så upp min valda rätt över en portion ris och räcker över. Hungrig som en varg stirrar jag nu på en tallrik med ett berg av ris och lite kycklingbitar på toppen. Själva grytan är försvunnen ner i riset. Jag äter bara kycklingen, tar ca 30 sek, den är djävulskt stark, inom 2 minuter har jag druckit 1 liter vatten efter att ha irrat omkring bland båsen i panik på jakt efter ännu en flaska vatten.

Noung tittar mycket undrande på mig och undrar om jag mår bra, han säger sen snällt och vänligt att man ska äta riset för att dämpa hettan. Jag dricker en flaska vatten till i tystnad. Innan vi går därifrån har jag dock, utan att riktigt veta hur det gått till ändå satt i mig halva tallriken med ris.

Trots riset är jag ju ungefär lika hungrig efter lunchen som innan. Sent på eftermiddagen blir jag bjuden på godis av kvinnan som sitter vid sidan av mig på kontoret. Som i reflex tackar jag nej. Hon berättar att idag är det premiär i deras varuhus för Pic N mix i Swedish Food Market. Det är polkagrisar, sura colaflaskor, praliner, allt möjligt exotiskt och frestande för en utlandssvensk. Jag skakar på huvudet mot damen och säger nu blir jag ju tvungen att gå ner och handla.

Samtidigt ser jag framför mig att jag går som en gris till slakt, som en zombie mot godishyllan och sen fort hem för en kväll av 10 min njutning efterföljt av timmar med djup ångest. MEN jag gjorde det inte, jag skyndade mig in i en taxi, fort hem och beställde en portion kyckling och grönsaker.

Jag borde ha bett om 2, fortfarande sjukt hungrig efter middagen. Finns liksom ingen botten när hungern gått för långt. Gick till 7 eleven, den enda butiken härute vid hotellet. I en hel butik FULL av mat och snacks så finns den 1 sak f mig att äta – cashewnötter, Inte ens det egentligen, eftersom de här är både saltade och rostade. Det kan göra mig förtvivlad, 2014 och så är hela butiken fortfarande full av gift och det spelar knappt någon roll vilket land man är i. Se på Pressbyrån liksom (har inte varit hemma på ett år) Dagar som idag får jag panik av hungern.

Jag Mosade i mig halva påsen nötter på väg till manikyren. På de 200 stegen från SPA avdelningen till hissen pajar jag en nagel när jag ska hitta nyckelkortet, tre andra när jag ska panikkissa efter att äntligen ha kommit upp på 17:e våningen. Resten av nötpåsen åt jag i ren protest och chock över att ha suttit 60 min på manikyr och så lyckats sabba det på 3 min.

Känner mig oerhört lyckad med andra ord och min kära putmage e tillbaka, hejhej liksom.

Så ja ett äpple, en liten portion ris och 1100 kcal cashewnötter senare känns det inte super bra. MEN det kunde ha varit 500 gr smågodis senare med sockerkoma, följt av dagvis med sug och i värsta fall bullimiåterfall.

Så, jag klarade mig med livet i behåll men utan heder typ om man ska sammanfatta. Imorgon ska jag nog inte gå upp klockan fem utan sova längre, äta frukost senare och ta med 2 extra ägg till jobbet.

Jag har listat ut vad de e för skor nu och jag borde kunna få fatt i dem, ser dock helt annorlunda ut på den här bilden.

IMG_2324.JPG

Kanske lyckas jag hitta dem imorgon. Tror de kan bli ganska bra till helsvart, vilket jag tänker att jag ska vara i vinter.

Hoppas du mår bra, stänger ute det onda i världen och gosar ner dig med nära och kära.

Ännu en gudomlig bild från vackra Japan.

IMG_2323.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s