Dag 311

Ska vi sluta det här året starkt?! Let’s do it,

Jag har hängt upp en mental ”Gone fishing” skylt och ämnar ägna helgen helt och fullt åt C. Igår strosade vi omkring i detta gigantiska Shopping mall som heter Bangna Mega, där IKEA också huserar. Där finns en enorm biograf, ice skating rink, neon bowling banor och alla butiker mellan himmel och jord. C köpte en ny ryggsäck och flipp flopps, spännande 🙂

När vi kom tillbaka till hotellet upptäckte vi en vattenläcka i taket så vi fick byta från en stor, ganska mörk lägenhet på 6:e våningen med utsikt över en parkeringsplats till en jättestor, ljus lägenhet på 17:e våningen med utsikt över gröna fält. 🙂

På eftermiddagen åkte vi in till Bangkok och området kring Asok station för att besöka Terminal 21. Ett enormt shopping center där allt ska se ut och kännas som en flygplats. Varje våning heter typ Paris, Tokyo, Rom etc
Vi köpte 4 t-shirts, 3 läder nyckelringar, fina anteckningsblock och en underkjol. Vi är Inga storshoppare direkt. Den Japanska yenen är svag just nu så vi tar det lite lugnt.

Jag åt en supergod spenat gratäng och toppingen av en halv pizza. Till frukost igår åt jag 2 ägg, en burk tonfisk och majonäs. Kosten gör mirakel för humöret och det allmänna måendet. Jag kan inte understryka det tydligt nog. Så klart ska vi fokusera mer på det som är bra än det som är dåligt. Det är receptet som lyckliga människor använder sig av, säger forskningen iaf 🙂

Detsamma gäller i arbetslivet där organisationer ofta fokuserar svagheter istället för att bygga på sina styrkor. För mig är båda extremt viktiga, mina temporära stunder då jag sänker garden får enorma konsekvenser för mig, hindrar mig från att nå mina mål och leva det liv jag vill leva. Därför blir jag tvungen att känna, utforska och lära mig hantera, även mina svagheter.

I hela mitt liv har jag lagt locket på alla jobbiga känslor, dövat dem med mat. Därför är det otroligt viktigt för mig att vara ärlig. Jag vet också att det är politiskt inkorrekt att säga ett enda negativt ord om sig själv, att man ska vara dessa mentalt starka, glada, lyckade figurer hela tiden. Vi sätter likhetstecken vid positivt tänkande och mental styrka som är vår nya, skinande statussymbol. Det har jag ingenting emot, jag vet hur läckert det är där uppe på toppen men det är också otroligt lätt att bli självgod och dumdristig där uppe.

Väldigt få typer av fasader funkar för mig, jag kan inte, jag är allergisk mot dem och de ger mig enorma personliga bakslag. Bulimin bankar på dörren 2 sekunder efter att jag tänkt ” Fake it until you make it ” . Det är ju en sjukdom som härjar bakom lykta dörrar, hemma hos äppelkindade, framgångsrika och till synes utåtriktade och glada människor. Det är därför jag inte skriver när jag mår som mest dåligt, för jag vet att man inte ska fastna i negativa tankar, man ska fokusera på det positiva etc. Eh, det är liksom det jag gör annars hade jag inte kommit upp ur sängen på morgonen. För mig handlar det om att inte lägga locket på, att respektera mig själv och mina känslor, oavsett deras karaktär. Jag vill skriva mer när jag mår dåligt. Det finns tusen och åter tusen livsstilsbloggar med glossiga bilder, lycklig, problemfria ytor och kilovis med inspiration för ett mer lyckat liv. Det här är inte en av dem.

Jag har lagt locket på alla negativa känslor i 35 år, dragit mig undan, försökt skydda världen, vänner, familj när jag mår dåligt. Jag vill sluta vara rädd för de där dipparna, get it out in the open, vända och vrida på dem, skriva om dem ibland för att bli av med dem. Jag vill inte slåss med dem själv, inlåst i badrummet med toaletten som min enda vän. Jag skriver, alltså spyr jag inte 🙂

Det är ju heller aldrig svart eller vitt, en dag, ett liv är ju så mycket av både tårar och skratt. Som nu, jag är i Thailand, djupt tacksam för värmen, alla leende människor, det färgglada kaoset. Jag är så pirrig hela tiden för att C är här för det blev bestämt så hastigt och är lite otypiskt oss. Normalt hade vi varit pragmatiska och tänkt att det är onödigt. Nu gjorde vi det och vi får en minisemester, helt oväntat mitt i vardagen. Min vackra, okomplicerade, trygga, glada man som är född lycklig. En fantastisk påminnelse för mig, varje dag om att se det ljusa i tillvaron och i andra människor, inklusive mig själv. Oron gnager i bakgrunden, över cystor, vikt, ohälsa och framtid men det hindrar mig inte från att njuta av dagarna med C i världens största hotellrum 😉 Att vara liten och ledsen ibland, över misslyckanden, åderbråck och en mage full av ärr betyder ju som tur var inte att man (jag) e helt humorbefriad.

Nu ska jag smyga in, väcka C och så ska vi ge oss ut på en hel dag med palats, tempel, floder och museer. Jag må vara en tjockis fortfarande men jag tänker vara en härlig, sexig och glad tjockis idag.

Det här en resa, som jag valt att göra ”offentligt” en resa full av trials and errors. Så dagens motto: mindre fokus på mat, mer fokus på C 😉 härligt att gå upp i någon annan för ett tag!

IMG_2193-0.JPG

IMG_2194-0.PNG

IMG_2195.PNG

Jag är både snäll, smart, rolig och bra. Smal kan jag dock inte hävda att jag är. Än 😉

3 reaktioner på ”Dag 311

  1. tessfriis skriver:

    Det är inte förrän man ser sanningen som börja förändra sina defekter. Klyschigt men ack så sant. Helt underbart att höra att du njuter av livet och kärleken Här och Nu! Way to go! Det gör mig så glad att du verkar glad ❤️❤️❤️ Trots livets galenskaper och tråkigheter.

    Himlen är ALLTID blå ovanför molnen. Det var mitt ledord under min skilsmässa för 6 år sedan. Kanske låter fånigt men det hjälpte mig… ☀️⛅️💙🙏

    • annaoyes skriver:

      Precis, om man inte vet vara det är man ska laga e det bara plåster..och de faller av :/ Tack f att du e så fin❤️ Jag är oftast glad, när jag inte e ledsen 😊 vill gärna komma dit där du e nu så jag åker snålskjuts på dig och alla dina fina mål du uppnår varje dag!! KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s