Att bryta cirklar

Dag 310

Jag började ju mitt år den 11:e Januari med utgångspunkt i coaching verktyget ”Livshjulet” där jag identifierat tårtbiten ”Hälsa, kost och motion” som den viktigaste för mig att få ordning på. Om jag kunde höja betyget på den delen skulle det spilla över och ha positiva effekter även på andra delarna så som relationer, arbetsliv etc. Det har det ju helt klart gjort även om jag fortfarande sitter här med nästan samma övervikt så har ju ganska mycket förändrats. Jag har för första gången känt mig redo att ta itu med ganska stora saker i mitt bagage, som jag tidigare haft liggande ”längst inne på vinden”.

Jag har varit rökfri i 309 dagar, jag har gift mig, jag har börjat en utredning angående infertilitet, gjort en större magoperation, börjat hormonbehandling, haft enormt stora framgångar på jobbet och jag har fått en helt ny relation till träning.

Vi ska ju inte jämföra oss med andra och jag kommer ändå från en bakgrund av många, många, många års matmissbruk. Att ändra kosten, mitt beteende och mina känslor kring mat är inte som att trycka på en av och påknapp. En resa är heller inte spikrak och utan bump på vägen, i alla fall inte för de allra flesta. Definitivt inte för mig.

Igår förlamades jag av skuld, ensamhet, hopplöshet. Det jag fruktar mest är att inte kunna bryta mina egna mönster. Eller nej, det har jag ju bevisat om och om igen att jag kan. Jag hade nästan 6 månader av 98% rätt kost och regelbunden, hård träning och jag förändrade min kropp och mitt psyke på vägen. Ändå känns det som att jag är tillbaka på 0 för att jag inte lyckades upprätthålla det. MEN, jag ger INTE upp!!!

Igen handlar det om att hitta ett sätt som passar mig, inte tro att något som fungerar för någon annan ska fungera för mig. Så klart blir man inte smal av att äta 80% kost med hög fetthalt och så 20% med högt sockerinnehåll, då blir det ju såhär. Även om man bara äter 2 mål mat om dagen och har uppfattningen att det inte är speciellt mycket. Jag måste jobba med det mentala, mer än med kosten med tanke på min bakgrund.

Framför allt måste jag släppa på skulden. Skulden för att jag inte kan få barn, skulden över att jag inte är en hurtig muntergök, skulden över att jag har allt men ändå inte är lycklig. Det är något som har gått sönder i mig och jag måste läka det, även om jag fortfarande inte vet vad det är. Det går väl upp och ner och just nu känner jag mig ungefär lika mentalt stabil som en Portion Yello. Alla ovanstående punkter känner jag mig skyldig för.

Idag, klockan 06.10 kom C ❤️😊
Så härligt, idag ska jag jobba halvdag och sen har vi 2 1/2 dagar på oss att utforska Bangkok. Oavsett hur låg och ohärlig jag känner mig, slår kärleken undan benen på mig. Speciellt när vi har varit ifrån varandra ett tag. Min man, det är ganska mysigt att kunna säga så.

En reaktion på ”Att bryta cirklar

  1. Therese skriver:

    Ja men visst är det konstigt att vi människor är såna att även om majoriteten av livet flyter på bra och vi prestationsmässigt gör helt ok ifrån oss, så trycker vi ändå ner oss med de procent som INTE är bra och där vi känner oss otillräckliga? Ok att en liten känsla av misslyckande kanske sporrar oss att kämpa för att åstadkomma förbättringar, men gränsen är hårfin mellan ”misslyckandekänsla som sporrar” och ”misslyckandekänsla som trycker ner och förvärrar”.
    Mer fokus på det som är bra. Mer fokus på det vi KAN förändra. Mer fokus på att inte skuldbelägga oss själva på ett destruktivt sätt.
    Mycket klokt av dig att kämpa för att släppa skulden. De saker du nämner att du känner skuld för är inte värda att trycka ner sig själv med. Du har ingen anledning att känna den skulden och det tål att upprepas. Fokusera på allt det positiva, reflektera ibland över det negativa i syfte att komma vidare, men fastna inte i de negativa tankespiralerna (Jag vet…INTE lätt… Jag kämpar själv och misslyckas även jag, men antalet gånger jag lyckas är numer fler än de gånger jag misslyckas!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s