Smärta

Dag 287 23/20 km

I fredags åkte vi in f att plocka ut ägg, efter att ha varit nedsövd fick vi träffa en läkare, som inte pratade engelska överhuvudtaget. Tolken som var med pratade lite engelska. De kunde bara plocka ut 4 ägg. På onsdagen sa de till mig att det var 13 ägg, 9 utav 13 ägg var inte ägg utan cystor. Så utöver de 3 stora cystorna har jag dessutom 9 små. Om äggen skulle bli befruktade så kan de ändå inte sätta in dem nu för att mina äggledare är så svullna och den vätskan som finns inne i äggledarna rinner tillbaka ut i livmodern och skadar ett embryo. Läkaren bedömde, efter lång utfrågning att vi har mindre än 15% chans att lyckas med IVF. Vi var jätteledsna efteråt, oroade över cystorna, frustrerade över språkbarriären och förbannade över hur vi blir behandlade, att vi får så otroligt lite att veta och när man då blir ledsen eller upprörd sitter de bara och stirrar ner i bordet. Avsaknaden av information är fruktansvärd. Det här skulle säkert vara superjobbigt att gå igenom i Sverige, på Svenska men hår är det direkt vidrigt. Den vanmakt vi känner…igår morse ringde de och sa att inget av äggen hade blivit befruktat för att de var omogna. Så otaliga dagar på sjukhuset med språkförbistring och förnedring, underlivet fläkt ut och in, 30,000 kronor senare (danska) och vi är tillbaka på ruta ett.

Jag vet inre vad jag ska tänka och känna. Jag ångrar djupt att jag varit så ärlig och öppen omkring det här f nu vill jag verkligen inte prata om det. Imorgon måste jag dit och gå igenom allting igen. Folk sms:ar typ lycka till, håller tummarna etc. När jag så måste svara att det gick dåligt kommer bara 1000 frågor och typ på”t igen och sådana saker. Det här är tydligen en sådan situation där man ska vara påhittat glättig, komma med helt sjuka tillrop och där vi förväntas göra det här om och om igen, ska vi bli dömda om vi väljer att det inte är värt det?! Jag vet inte mer än vad jag redan har berättar.0? Det är oerhört svårt att ställa frågor när man inte får några svar. Nej, man kan inte bara rådfråga en svensk läkare då man måste vara skriven i Sverige för att få svensk vård.

Sorry men ingen kan förstå det här som inte har varit med om det själv, det är verkligen så illa som jag föreställde mig och därför som jag har skjutit upp att ta tag i det. Det är ju inte en faktor som är dålig utan så många. Vår ålder, cystorna, äggledarna, sädkvaliteten. De vill operera bort mina äggledare eftersom de gör det nästintill omöjligt att lyckas med en graviditet. Å andra sidan innebär den operationen en risk, att äggstockar och livmoder blir skadade. Det måste ju vara så att blindtarmsoperationen och den senaste operationen har förvärrat min endometrios eftersom cystorna växer helt okontrollerat nu. Vad betyder det f min hälsa, det låter ju inte sunt.

Jag försöker slå det ifrån mig, dricker gröna drinkar, går promenader, tänder ljus, träffar vänner, handlar ekologiskt, ibland försöker jag nudda vid tanken om barnlöshet men jag kan inte, det gör för ont och har för stora konsekvenser att ta in. Att aldrig få vara gravid, se in i mitt barns ögon, aldrig få en familj. En dag i taget. En dag i taget.

IMG_1949.JPG

Dagens gröna drink baserades på mitt vatten med citron och ingefära, till det ekologisk grönkål, spenat, pak choy, baby spenat, fänkål, is, lakritspulver, chiafrön, macapulver, proteinpulver, linfrön, mandlar, kokosolja och paranötter. Sjukt sunt! Jag har just gått en promenad, nu blir det spikmatta och dusch, sen brunch med 2 vänner.

Njut av dagen och pls käcka kommentarer undanbedes. Jag gör redan allt jag kan för att hålla humöret uppe. Jag vet att ni vill mig väl ❤️

3 reaktioner på ”Smärta

 1. tessfriis skriver:

  Jag vet hur det är att ha svårigheter att skaffa barn. Jag har själv förlorat 2 barn efter halva graviditeten, och haft ett missfall i v 10. Jag är så glad att du gör allt du kan gör att ta hand om dig under tiden, mitt i all sorg och smärta. En dag i taget. En timme i taget. Stor kram älskade vän! ❤️

  • annaoyes skriver:

   Tack, hjärtat!!! Efter halva graviditeten?! Det går ju inte att föreställa sig, otroligt att du orkade försöka igen!! Ja, en dag i taget är det enda man kan göra, oavsett vilka bekymmer man står inför!

   • tessfriis skriver:

    Ja, fruktansvärt. Och 2 ggr om dessutom. Livet blir jäkligt sällan som man tänkt sig 😦 Tack för att Du är Du, du betyder mycket för mig. Stor kram och kom i håg att Du är bra och värdefull oavsett kommande strapatser och beslut!!! ❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s