Konsten att vara kvinna

Dag 288. 20/210 min 2/30 km

Måste tipsa om Sanna Brådings inlägg i debatten om offentlig amning och viljan att kontrollera kvinnors kroppar, kroppsvätskor och beteenden. Sanna Brådings blogginlägg

Det är så lätt att skämmas, smussla och bli förnedrad, utan att riktigt tänka över det. Därför är det så bra att bli påmind ibland om hur skeva gängse normer, ideal etc är. Det gör i alla fall att jag känner mig lite friare.

Jag är tillbaka på Fertilitetskliniken och undrar lite vad jag gör här, man blir deppig och orolig i sjukhusmiljö. Det enda som spelar riktigt roll är hälsa, din egen och dina nära och käras, allt annat löser sig, eller hur?!

Idag har jag på mig höstens, i mina ögon finaste uniform. Färgskalan krispigt vit, svart och mjukt grå. Svart kjol, vit top, grå kofta och nya sneakers. Om man vill åt det vita, krispiga tycker jag ändå att Converse är snyggast. Enkelt och klassiskt.

IMG_1950.JPG

Har mina nya glasögon på mig och förstår verkligen inte hur jag har klarat mig utan. Jag har sett men texten har hoppat, dansat och varit suddig.

Varje gång jag är på sjukhuset kollar jag mitt blodtryck, det är ofta lågt. Om man googlar finns det hur mkt information som helst om högt blodtryck m väldigt lite om lågt. Det verkar dock inte som att det är någon större hälsofara med lågt blodtryck?!

IMG_1951.JPG

Min puls är lite hög dock. Min mage ser verkligen gravid ut, det är så ironisk. Jag känner mig som en vattenballong som kan sprängas när som helst. Något därinne värker och hugger till, vet inte om det är äggledare eller äggstockar. Jag hoppas den här svullnaden går ner snart, det är otroligt svårt att klä sig när magen hela tiden står rakt ut. Jag väntar bara på när första frågan om jag är gravid kommer. Ni har verkligen hjälpt mig att sätta saker och ting i perspektiv. Min filosofi nu, när jag får jobbiga besked, det är att sörja, gråta i en till två dagar. Sen måste jag upp och ut igen, miljontals människor gör det varje dag, trots mycket värre besked och sjukdomsbilder. Men man har lov att sörja och vara ledsen även om andras situationer är värre, först när man har gjort det kan man gå vidare.

En grej som jag tycker var ganska sjuk var att i fredags, efter äggutplockningen, gav läkaren mig ett recept på 5 dagars antibiotika. I förebyggande syfte. Jag har inte ätit det, jag har ingen lust att slå ut mitt, faktiskt ganska starka immunförsvar helt i onödan. Vad hade du gjort?! Jag kommer såklart ångra mig om det visar sig att det finns farliga bakterier i mitt system men då borde jag väl ha fått feber by now?! Som sagt var, igenom det här måste jag fokusera på min hälsa också, kan ju inte tjäna någonting till att helt paja den också. Jag har klarat mig extremt bra från influensa och förkylningar i alla fall de senaste 5 åren. Innan dess var jag jämt sjuk.

Just nu känner jag mig stark och redo, snart kommer ännu ett jobbigt läkarsamtal, jag hoppas hålla fast i lugnet då.

See you on the other side…

Kolla här, hittade ett test man kan göra på teoridelen av körkortsprovet. Det är 15 år sen jag tog körkort så kände mig utan tvekan ganska rostig, fick bara 11/20 rätt, pinsamt. Hoppas det går bättre f dig!

Körkortskolan

Nu har jag fått träffa läkare och halleluja en bra sådan med en bra tolk. De tog sig tid, lyssnade, förklarade och visade empati! Mitt fall anses som väldigt svårt eftersom cystorna växer så fort och är så många. Chansen att få bra ägg när en kvinna har så många cystor inne i äggstockarna är väldigt liten eftersom de äggstockarna inte fungerar normalt. Om jag skulle lyckas med att få till bra ägg, måste jag förmodligen först göra en operation f att ta bort äggledarna, innan de kan sätta tillbaka ett eventuellt embryo. Svårigheten är att under ”äggodling” veta vad som är vad, cystor eller ägg.

Nästa steg är att äta hormoner, östrogen och progesteron från första dagen i kommande menscykel. Det inträffar samma dag som jag börjar mina 2 veckor som tränare i Thailand med kursdeltagare från Thailand, Malaysia och Singapore. Bieffekter är nedstämdhet, trötthet och illamående. Great 😉

Dagen efter jag har landat från Thailand blir det så ny MRI-scanning och dagen efter det konsultation med Dr.Tsutsumi, specialist på min typ av tillstånd. Efter det vet jag om vi ska försöka med äggodling en gång till i Januari. Dilemma igen: har SÅ mycket roliga projekt och jobbmöjligheter på gång fr vecka 6-14, vilket i så fall krockar med det här. Möjligheter jag väntat på i flera år och som innebär fler Europaresor. Vet ni vad, jag tänker ta en dag i taget och make it work. Jag orkar inte vara ledsen, solen skiner, jag tänker vara glad och tydligen supportar min kropp och min hjärna denna önskan! Nu ska jag vara PÅ och skarp, varuhusbesök nästa. Glömde min lunch hemma så det får bli nötter och ost i bilen på väg till varuhuset. Ikväll blir det promenad å Kålpudding till middag!

När inspirationen tryter blir jag så glad när ettnytt nummer av LCHF tidningen kommer ut, proppfull med nya, goda, lättlagade recept.

IMG_1953.PNG

IMG_1952.PNG

Se vilken ljuvlig, superfin juldekoration jag köpte på IKEA idag. Den är inte så julig så den blir ju superfin hela vintern. Vi har så smala fönsterkarmar, annars hade jag satt den där. Nu får den bo uppe på vitrinskåpet.

IMG_1956.JPG

Det är LED så mitt i mörkaste vintern kan den få vara tänd så morgonen blir extra mysig att smyga upp till. Köpte 3 ljusslingor också men de får komma upp sen, nu måste jag skynda mig i säng, Fukuoka-Shingu tidigt imorgon!

4 reaktioner på ”Konsten att vara kvinna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s