I am viking

Hösten har kommit här och den är hjärtskärande vacker. 20-25 grader om dagarna, soligt och fint på morgonen och kallt och mörkt på kvällarna. Helt perfekt, på dagen kan man vara ute i solen, sitta på uteserveringar, gå omkring i T-shirt, på kvällarna kan man mysa inne, tända ljus, äta soppa och kura under filtar. Perfekt! Mitt mål den här veckan var att gå minst 2 km om dagen dvs 14 km på en vecka. Jag har gått 27,5 km 🙂 nästan det dubbla, alltså ca 4 km om dagen. Veckan som kommer ändrar jag till tidsmål istället – minst 30 min rörelse om dagen. Sen hoppas jag kunna börja med träning igen också, om jag kan lyckas hålla motivationen uppe men det tror jag.

Idag åt vi champagne brunch, Egg Florentine med spenat, prosciutto och bacon. Så sjukt mysigt och gott. Ljuvliga, vackra bubblor som dansande ner för strupen i goda vänners lag, det var precis vad vi behövde. C beställde en IPhone 6 plus och jag hälsade på min Mac Book Air. Den senaste tidens utveckling har gjort att den får vänta ytterligare ett par månader. Vem behöver en ny dator, egentligen?! Däremot köpte jag riktiga läsglasögon så nu ser jag faktiskt vad jag skriver fastän det är smått på telefonen 🙂

Igår panerade jag tunna skivor fläskfilé i vispat ägg och mandelmjöl. Till det Broccoli och spenat sallad med Majonäs och dijonsenap. Enkelt och gott.

IMG_9032.JPG

Dagens brunch

IMG_9023.JPG

IMG_9026.JPG

IMG_9029.JPG

IMG_9022.JPG

Ikväll gjorde jag min pumpasoppa, den är så god, snabb och höstlig. Jag river ingefära, pressar vitlök och hackar en röd chili. Så fräser jag det i olivolja, häller över ganska mkt vitt vin, skär pumpan i småbitar och kokar i vin och buljong. När pumpan är mjuk mixar jag den till en slät puré, saltar pepprar och smakar av med créme fraîche och grädde. Gott! Nu håller vi söndagkväll med ” Vikings the bezerkers” jag titter bara m ett halvt öga, ganska blodig och äcklig.

Puss och tack f att ni finns ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s