Glad

Hej, hej! 4.7/14 km

Idag var första dagen med att ge mig på 2 km per dag f att få upp motivationen. Gick 2,6 km i strålande sol på lunchen och 2,1 km med Stella direkt när jag kom hem. SÅ glad man blir av att ha små mål som man når och dessutom dubblar – härligt!

Igår gjorde jag godaste kycklingen i min gjutjärnsgryta, kyckling filéer, på med lök och svamp, häll över en ordentlig skvätt rödvin och så in i ugnen på 150 grader i 90 min. Jag skar mina kycklingfiléer i lite mindre bitar så 75 min hade nog räckt. Det blir så sjukt gott och doftar ljuvligt. Igår åt vi min favorit ”sallad” till, zucchini, mozzarella, tomat, rödlök, olivolja och salt. Ikväll skulle det gå fort så jag stekte lite bacon, zucchini och svamp som tillbehör till den möra, saftiga kycklingen.

C har ju varit hemma ett tag nu, efter att ha varit borta i 3 veckor. Jag är mycket bättre på att ha bra rutiner när han inte är hemma. Nu är han borta i 3 dagar igen och genast blir jag mer produktiv.
Dagens relationsproblem:
Städning. C och jag jobbar precis lika mycket ändå är det jag som sköter 90 % av städningen. Nej, det är inte så att han tar hand om trädgården, lagar mat, mekar med bilen etc så att det jämnar ut sig. Det finns ingen syssla i vårt liv som kan mäta sig med matlagning, tvätt och städning ifråga om tidsåtgång. Nu är det ju så att jag lider om det är rörigt, smutsigt och allmänt kaos här hemma (OBS, jag är ej pedant) det gör inte C – är det därför rimligt att jag ska stå för 90% av tvätt och städning?! Vad tycker du?!

Jag tycker inte att det är rimligt om den parten som drar det tyngsta lasset inte trivs med det längre. Igår städade så C när jag var på sjukhuset (han skulle ha gjort det men hade inte börjat när jag kom hem) och helt ärligt, jag skojar inte – han dammsög huset, sen tyckte han att han var färdig. Han tömde inte soporna, gjorde inte rent toaletterna, torkade inte av, la inte undan tvätten, torkade inte av köksluckorna. Allt det där som tar tid, torka golven. Nej, han dammsög vilket tar ca 1 timme. Att städa huset ordentligt tar ca 5 timmar.
Jag sa alltså ingenting, jag filar på vad jag ska göra, jag vägrar bråka om städning. Jag undrar bara varför det blir så, att inte vilja städa hemma är lite som att man skiter i det, att inte palla vara engagerad i hemmet. Eller?!

För mig är det bara så viktigt f välmåendet att ha rent hemma, men jag vill inte lägga 5-10 h i veckan på städning längre. Jag vill ägna den tiden åt roliga saker, hälsa och träning.

Jag tänker skaffa en städerska, en som kommer 2 gånger per månad och gör ordentligt rent, så kan jag plocka in och städa lite mer ytligt resten av tiden. Jag tror att det är en riktigt bra investering för både relationen och min egen hälsas skull. Vad tycker ni, är det förfärligt att inte ens kunna ta hand om sitt eget hem?!

Jag var på sjukhuset igår och ska dit imorgon igen, spruta nr 6 ikväll. Tyvärr växer äggen lite i ofas, igår var det bara ett som såg tillräckligt stort ut. Problemet är att de får ju absolut inte bli för stora heller, då mår man tydligen dåligt. Imorgon ska jag nog börja m spruta nr 2, den som bromsar ägglossningen. Hejochhå.

En väninna är steget före mig och hennes mens är nu 3 veckor sen och det är en liten knodd därinne. På scanningen förra veckan var den dock bara 9mm då den borde ha varit 11-16 mm. Här hade de scannat henne varje vecka m i Sverige får hon ingen ny scanning förrän om en månad eller så. Jag är lite orolig f min väninna här upplevde precis samma sak och hon fick ju missfall veckan efter, men vi håller alla tummarna, för oss allihopa att det snart vimlar av glada, vackra barn 🙂

Nu är världens längsta inlägg slut, tack för att du läste ända hit. Jag får väl ge mig på den där resterande städningen innan jag blir galen!

En reaktion på ”Glad

  1. tessfriis skriver:

    Jag känner igen det där, vi har konflikter kring göromål i hemmet varje dag nästan… Så jäkla jobbigt och enormt energikrävande! Varför ska det vara så svårt att mötas i samarbete och diskussion?
    Min man är 10 år äldre än jag (född -66) och det är nästan en generationsfråga. Vi ser rätt olika på mannens/kvinnans roll. Men det blir liiite bättre steg för steg. Alltid nåt.
    Kram och styrka till dig! ❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s