Typhoon season

Dag 274 3/30 km done

Idag har det värsta ovädret vi upplevt under våra 3 år här, passerat Japan och Tokyo. Det började redan igår med otroliga regnmängder, under hela dagen. Vi åkte till jobbet trots en del uppmaningar att jobba hemifrån men C hade ett viktigt möte. Väl framme på kontoret var det lite krigszon över det hela med enorma mängder vatten som vällde in genom entrén på kontoret. Det fortsatte regna och sen började det blåsa så allt flög omkring ute på parkering (det mesta var surrat fast och inga bilar var tillåtna där idag) det blåste så att taket höll på att flyga bort i flera timmar men så plötsligt blev det stilla och solen kom fram. Allt blev helt klart och allt vatten torkade upp på mindre än en timme. Otroliga kontraster där man kan dra en rak linje på himlen mellan oväder och strålande sol. Det går inte att förklara med ord men det var oerhört…dramatiskt. Det blev av naturliga orsaker ingen lunchpromenad med väl en här hemma ikväll, eftersom det är fint, om än mörkt igen.

Jag vill ju verkligen ner 10 kg till nu, jag äter vitaminer, dricker citronvatten, vill komma igång m träningen, tänker extremt mycket på hälsa etc. Samtidigt idag, stod jag helt plötsligt med näsan långt ner i godisskålen på jobbet. På. ingen tid hade otroliga mängder choklad passerat mina händer och läppar. Vad är det som händer?! Helt ärligt, idag kan jag inte förklara det själv, är det självdestruktivitet?! Jag hade precis kommit ur sockersuget från förra veckan och det här sättet, som jag konsumerar godis på e liksom ingenting charmigt. Det finns ingen livsnjutar-skämma-bort-mig-själv över mitt chokladätande. Det är bara hysteriskt och lite tvångsaqktigt, som att jag hetsäter fastän det finns folk runt omkring mig. Efteråt känner jag mig så äcklig, rent fysiskt, äckligt mät, kan känna hålen i tänderna växa. Varför?! Det är ju inte gott, jag skulle säga att den här typen av ätande är ganska talande för sista tiden och jag måste komma på varför jag gör det. Varför tar jag första biten?! De andra vet jag varför jag tar för då har socker monstret vaknat. Jag vet ju att jag inte kan ta en bit, det är ingenting speciellt med det, ett konstaterande bara. Men varför tar jag första biten?!

Hm, när jag tänker efter vad som hände förstår jag det lite mer. C hade köpt med sig strutar med choklad från Åre chokladfabrik till sina kollegor. Efter lunch bad C mig komma över och vi snackade om hur hans möte hade gått på morgonen. ( Ett möte som var extremt avgörande för vår framtid och efter mötet befinner jag och C oss igen på olika planeter) jag tror att jag blev extremt stressad där, när jag räcker ut handen och tar en bit, tror jag helt ärligt att jag kan ta bara en. På 30 sekunder hinner jag sen äta 5-6 bitar medan hjärnan är någon annanstans. Sen är det kört, väl tillbaka på min egen plats börjar turerna till min egen avdelnings godisskål för då har sötman väckt habegär och hjärnan vill ha mer. Varje tur efterföljs ju av en inre dialog men det är som om man redan är hög och tror helt seriöst att jag vill äta och dessutom tycker att det är en bra idé.

Plötsligt bryts koman och jag vaknar upp, som efter en blackout och blir helt chockad för mitt beteende är ju tvärtemot hur jag vill leva. Jag VILL inte ha socker i mitt liv!!! Ba, så nu är det ute och jag kan släppa det, upp på hästen igen, igen, igen!!! Nu 20 min på spikmattan – auumn!

2 reaktioner på ”Typhoon season

  1. tessfriis skriver:

    Jisses, dramatik! Här har vi sävliga höst”stormar” haha.
    Även om det känns som ett enormt nederlag ska du vara stolt att du faktiskt ser vad du gör, och varför. Det är först då du kan förändra och göra om på ett annat sätt. Stor kram ❤️❤️❤️

    • annaoyes skriver:

      Ja, du har rätt men alltså, jag vet ju så mycket, varför gör jag inte bara det som är rätt?! Det är väl det som är att vara en känsloätare, impulsstyrd när det kommer till maten, gaah! 🙂 Hur gör du, du är så himla skarp nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s