Power to the people

Dag 272, Träningspass 62

Joho, du läste rätt. Sedan 16:e Augusti har det inte varit mycket aktivitet på mig annat än en och annan stillsam promenad på Max 2 km. C kom hem igår och idag bestämde vi oss för en powerwalk. Den blev bara 5 km men det var nog för mig, jag fick klåda, svettningar och ont i skenbenen, haha. Nu är jag igång! Min PT har åkt till LA så jag har ett par veckor på mig att komma igång i min egen takt igen.

Mitt problem är ju att jag är extremt stillasittande på vardagarna, även om jag skulle få till träning tre gånger i veckan så blir det ändå i minsta laget totalt sett. Jag har ju visserligen Stella men hon er ju en liten liten hund som trots att hon är en dam, tror att hon är en han och ska kissa på allting varannan meter. Det blir ingen powerwalk av det liksom.

Så, jag och en kollega har börjat gå en rask promenad på lunchen varje dag, bara 15-20 min men i alla fall. Vad tror ni om att få till 3 km varje vardag?! Om jag går riktigt rask är det bara ca 20 min investering varje dag. På helgen vill jag komma upp på 7 km både lördag och söndag, det blir 3 mil på en vecka. Idag gick vi ju bara 5 km så jag får ta det som mål nästa vecka.

I mitt senaste blogginlägg var jag ju halvvägs igenom mitt första besök på Fertilitetskliniken. Det som hände efteråt har tagit mig flera dagar att bearbeta, jag har varit jätteledsen och tom. Ändå glad nu, jag är igenom det och jag tog hjälp av 2 väninnor, jag isolerade mig inte!

I alla fall, när jag fick träffa läkaren igen efter ultraljud och blodprover var det annat ljud i skällan. Borta var tankarna på inseminering och en naturlig graviditet.
Han sa: Det här ser ju inte så bra ut, båda äggledarna och båda äggstockar är i riktigt dåligt skick, dina hormonnivåer är för låga och ja, just det, du har en cysta på äggstockarna vi måste ta bort.
Jag: Va?! En cysta!? Men jag har ju precis opererat mig för att ta bort alla cystor.
Han: ja, hrm, den kan ha kommit efteråt, när blev du opererad.
Jag: en månad sen (förtvivlad)
Han: jahaja…ja men jag kan ta bort den här med titthål så det är ingen fara.

Kul. Läkarskräck och obefintlig tillit till sjukvården tillbaka på Max.

Så tänker jag på alla människor med riktigt allvarliga sjukdomar, cancer etc och på deras kamp med system, läkare och sina inre demoner. Det är ju så här, jag kommer att gå starkare ur den här processen och erfarenheten.

På tisdag ska jag dit och t- ytterligare prover, denna gång f att kolla om jag har ägg och i så fall deras kvalitet. Nu ska jag fortsätta min utrensning här hemma & sen ska vi ut med vänner på Robot restaurang. Återkommer med bilder, har en misstanke om att mitt feministhjärta kommer att koka då jag hört att de där ”robotarna” är väldigt lättklädda.

Här är lite bilder, C köpte nya Nike träningsbyxor till mig, tröjan är
Under Armour.

IMG_1862.JPG

Lyckades aldrig ställa om Runkeeper appen från running to walking

IMG_1863.PNG

Bevis – röd och svettig

IMG_1864.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s