NeXT

Dag 267

Befinner mig på Human reproduktion center, Midtown Tokyo.
Väldigt speciell upplevelse, hela sjukhuset är som en jättefabrik där människor på rad åker ut och in ur olika små rum.

Efter ca 2 timmar får jag äntligen träffa min läkare, som upplyser att IVF inte omfattas av den japanska sjukförsäkringen (som Dr Sakamoto sa att den gjorde) .

Det är Extremt svårt att förstå vad som händer och sägs eftersom ingen, undantaget min läkare pratar ett ord engelska,

Det normala här, på kvinnor i min ålder är att göra 6 försök med insemination innan man försöker med IVF.
I mitt fall vill han göra 3 försök, på trots av att min läkare som opererat mig sagt att mina äggledare är mer eller mindre obrukbara. Men hänsyn till vår ålder rekommenderade han ju oss att gå direkt på IVF för att inte förlora tid.

Det jobbiga är att jag själv vet ingenting, har inget att förhålla mig till etc så man lyssnar ju på läkarna, nu vet jag inte vad jag ska tro. Även om jag så klart mycket hellre gör ett enklare ingrepp så med tanke på allt, min endometrios etc så känns det lite fåfängt att tro att vi ska kunna bli gravida på naturlig väg. Suck, varenda gång kommer att ta tid, kosta pengar och vara oerhört påfrestande f psyket. Först nu går det upp för mig vilken otroligt trevlig sysselsättning det är att bli gravid, helt på naturlig väg, jämfört med det här. Idag skulle jag bara in en sväng och träffa läkaren innan jobbet, klockan är 12 nu.

Efter konsultationen blev jag sänd till labbet f blodtester (av mina hormonnivåer) och sedan blev jag visad in i ett provrumsliknande utrymme där det stod – Remove you underwear and Wait to be called. Sen fick jag gå in i nästa rum, sätta mig på en stol bakom ett skynke och så åkte stolen uppåt och bakåt och sen undersökte en främmande gynekolog mig med ultraljud, utan att se mitt ansikte, jag är glad att jag hade klänning på mig. Väldigt konstigt och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra…om jag får komma in till läkaren igen eller vad som händer :/

Jaja, kan säga att jag känner mig väldigt ung här dock i jämförelse med de flesta andra, det är ju alltid nått. Ännu en dag Lost in translation i Japan.

En reaktion på ”NeXT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s