Asylum

Dag 252

C åkte igår, han har rest för att spendera 3 veckor i norra Europa med kurser, workshops, intervjuer etc. Det var med blandade känslor jag körde honom till flygplatsen. Jag känner mig hudlös och skör, förtvivlad och hoppfull, ensam och älskad på en och samma gång. Livet passerar, dagar av hopp, tacksamhet, av skuld, av längtan och av kärlek till denna man jag kallar min. Han åkte mitt i ett samtal, inte för att han ville men för att möjligheterna lockar och drar och livet kommer utan facit.

Soundtrack för denna period som allt igenom handlar om framtid har märkligt nog visat sig vara stora toner från förr, Emmylou Harris, Neil Young, Nick Cave, nostalgisk och melankoliskt lagd som jag är passar det bra.

Som jag alltid säger till alla andra, den här perioden är värst, innan, mellan ett beslut. Innan man vet. Mina blandade känslor angående C’s resa bottnar i rädslan av vad som händer med mig när jag blir lämnad själv nu. Det är 50% chans för katastrof och ångest, isolation och självplågeri, 50% chans att jag reser mig och går starkare ur det här. Det absolut svåraste för mig i en relation med en annan är den där känslan av beroende, den knäcker mig totalt. Så kommer jag ihåg att jag är vuxen nu, att jag inte behöver fortsätta vara ett offer, att jag kan ändra vad än jag vill ändra. Jag kan resa mig, torka mina tårar och jag väljer själv vad som kommer bakom nästa hörn.

Att leva är att ständigt vara på väg, ständigt falla och resa sig igen. Jag vill inte leva mitt liv, rädd för vad som komma skall. Idag inspireras jag av…

The one and only Emmylou, så vill jag också se ut som 70-åring! Vilket fantastiskt hår, hoppas, hoppas jag blir silverhårig som henne en dag.

IMG_1831.JPG

Jag är fruktansvärt nervös för valutgången idag. Det känns som om det bara kan gå fel. Med hjärtat önskar jag så klart att solidaritet, medmänsklighet och värme vinner, vilken en S seger skulle kunna tyda på. Jag tror verkligen på att majoriteten som röstar S eller rött helt enkelt gör det med goda intentioner. Jag, personligen tror bara inte ett ögonblick på deras ekonomiska politik eller på makthavarnas intentioner. S politik för mig är nepotism, inavel, slöseri med skattepengar och en naiv strävan efter fornstora dagar. Det står utan tvivel att Sverige klarat sig enormt bra igenom den största krisen i Europa på många decennier. Är det verkligen rätt att bryta upp och kasta bort det nu!? Jag förfasas också över vården, skolan och utförsäkringarna men kan inte låta bli att känna, att ett stabilt Sverige med en stabil ekonomi har enormt mycket större möjligheter att förbättra de punkterna än om makten hamnar i Lövens och Schymans händer idag. Vad som än sker ber jag att SD får ett bottenresultat, det om något skulle ge Sverige hopp & respekt, oavsett vilket block som vinner. Idag riktas mina ögon och böner mot Stockholm.

IMG_1828.JPG

Personligen befinner jag mig djupt nere i en svacka med ca 100 dagar kvar av detta år, vigt till hälsa, kost och motion, jag kan inte undgå denna djävulsdans med mina demoner, denna hatkärlek till mat som för mig två steg framåt och ett tillbaka. Igen och igen, som ett upprört hav kastar vågorna mot stranden. Jag ger inte upp, jag kämpar och jag både förbannar och välkomnar denna ensamhet, jag önskar att någon ska komma och störa mig, se igenom mina lögner och tvinga mig ut och möta världen, samtidigt är jag så djupt tacksam för att ingen gör det. Även om det lämnar mig förundrad och full av tvivel.

Jag skulle vilja hinna åka till Kyoto och se det här innan vi lämnar Japan…

IMG_1827.JPG

Lite yta också, längtar efter enkla snitt, begränsad färgskala, lyxiga material med vackert fall över kvinnliga former…

IMG_1829.JPG

IMG_1830.JPG

Här är det dock 28 grader varmt och flipp flopp som gäller fortfarande. Jag har storstädat idag, som vanligt när C åker. Skönt, nu ska jag bara ta det sista till tonerna av The 100 best country Songs ever 😉

VEM hade kunnat tro det!? Det är något med all den där smärtan som tilltalar mig extremt mycket.

IMG_1832.PNG

Genomgår just nu en REVOLUTION – tack vare ”Hide My ass” kan jag för första gången i mitt liv använda Spotify – så lycklig!

Uppdatering
Eftersom det är en underbar dag därute och jag ska ta mig ut där, vad passar bättre än Patti Smith & Outside society, är det någon som har en skön fuck it röst och mentalitet så är det hon. Idag är hon min bästa vän!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s