We”re not living in america

Dag 238

Jag känner en enorm längtan efter grå, mjuka koftor, svarta ankelboots, vita enkla blusar och t-shirts. Efter att äntligen hitta den där perfekta kappan eller kanske en läcker hatt. På bara ett par timmar online igår hittade jag delar av min drömgarderob. Uppbyggd kring mycket svart, vitt och lite grått. Ofta köper jag en massa billiga saker helt rendom och har sällan något som passar ihop. Det här tänker jag förändra, jag vill minska antalet dåliga och i längden dyrbara impulsköp och istället handla mer sällan men med bättre kvalité. Här är lite av det jag vill ha, ankelboots från Acne & en klassisk omlott klänning från Diane von Furstenberg bland annat.

IMG_1760.JPG

MEN jag kommer inte köpa några nya kläder inom det närmaste. Jag har nämligen beslutat mig för att göra en budget (den som inte respekterar sina pengar, respekterar inte sig själv) och den här månaden tillåter inga utsvävningar. Jag vill spara lite pengar (pensionssparar redan) långsiktigt ”fuck off pengar” som Isabella kallar det, en buffert som gör att jag klarar mig 3 månader utan jobb (kommer tá lång tid) Sen vill jag även ha ett sparande för framtida bostadsinvesteringar (när vi flyttar hem, även om vi bara hyr ska man alltid betala 3 till 5 månaders hyra i förskott. Det blir ganska mycket pengar om man vill bo i Köpenhamn. ) Till sist vill jag också ha ett sparande till större inköp, en ny dator till exempel. Så allt-i-allt 4 olika sparande. Efter det och den här månadens sjukhusräkningar finns det liksom inte så mycket kvar. Helt ok. Man kanske kan tro och tycka att en vuxen människa som jag redan borde ha en massa sparade pengar, well, jag har inte direkt respekterat mig själv eller pengar de många senaste åren, med pengar har jag levt ett Rock”n roll liv, antingen på ingenting eller med glödande kreditkort. Vad jag har spenderat pengarna på?! Mat förmodligen och tröstshopping.

Nu känner jag mer att det är lite spännande att komma igång och se hur mycket jag kan ändra genom att få lite mer koll på mina pengar. Orsaken till att det är rätt svårt att ha koll e ju för vi numer har gemensam ekonomi, 5 bankkonton, flera olika kreditkort, får lön i 2 olika sorters valuta etc.

Till nästa månad fönstershoppar jag online och är glad för att sommaren stannar ett bra tag till här i Japan. Har du koll på din ekonomi? Respekterar du dina pengar?! Underskatta inte Blondinbella, hennes bok ” Economista” inspirerar. Som E-bok kostar den bara 59 kronor, det tänker jag göra till en bra investering. Imorgon ska jag på återbesök hos min läkare, då tar jag tåget och en promenad istället för taxi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s