Det som är riktigt härligt

med att ligga här är att jag hinner läsa en massa, massa bra bloggar. Den här och speciellt det här inlägget önskar jag att alla skulle läsa, åtminstone en gång!

Så fantastiskt viktigt!
Response to women against feminism

Att döma kvinnor som inte vill/vågar/förstår/erkänner feminismen vore ju en direkt synd mot min egen övertygelse och tolkning av denna enormt viktiga rörelse. Jag kan bara uppmuntra och önska att fler läste lite och började lägga märket till strukturerna så att vi, tillsammans kan förändra morgondagen för ”våra ” döttrar.

Jag blir i alla fall våldsamt inspirerad av andra kvinnor, hela tiden! Visst, en del skapar en oro i magen, stress och press men de allra flesta bloggar man läser är väldigt nyanserade. Både blöjor, fulhet och gala lixom. 2 unga extremt imponerande tjejer är ju Isabella (Blondinbella) och Elaine Eksvärd, väldigt balanserade och så kloka, så unga! Visst Isabella är så galet positiv att man vill slå henne men man ska nog inte ta fel, hon har sin beskärda del av bekymmer hon också. Fast det där med genus, det ska vi nog inte diskutera, förhoppningsvis nås hon av det ovanstående blogginlägget och inser att hon visst är feminist 😉

En annan blondin som jag oväntat har kommit att hålla av är Magdalena Graaf. Efter att ha lyssnat på hennes podd :

IMG_8062.PNG

Sedan jag började lyssna på den har jag också börjat följa Maggans blogg. Nu är både hennes och Hanna’s bloggar stängda och jag tror det har hänt något fruktansvärt med Magdalenas äldsta son, Isak. Det sätter verkligen saker och ting i perspektiv och får mig att känna en djup tacksamhet. Jag är så tacksam för att jag, trots min knaggliga, otrygga bakgrund idag är omgiven av människor som älskar mig, på riktigt. Det är ju det finaste och största och viktigaste, allt annat kan lösas. Jag har alltså, 35 år gammal upptäckt det här helt nyligen. Är mycket tacksam, ödmjuk och hoppfull inför det faktumet. Det får mig att vilja jobba på att älska mig själv ännu mer!

Kram från sjuksängen ❤️

Det kan fortfarande göra mig galen att en bild på en strand, en öl eller ett sött barn får fler likes, stöttande kommentarer etc än inlägg där någon vågar stå för vad de tycker. Är vi verkligen så fega?! Varför kan vi inte stötta varandra lite mer?! För att vi inte har tid?! För att vi inte vågar stå för att vi är feminister eller för att vi har en politisk hållning etc?! Det är ju fruktansvärt sorgligt i så fall.

/överkonsumtion av sociala medier lately

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s