Dag 236

There must be Some kind of a way out of here…

Godmorgon! Jag har sovit väldigt lite inatt och känner mig minst sagt manglad. Enormt ont i buken och såret! I sömnlösheten under natten har jag funderat på mina snudd på tvångsaktiga återfall. Alla bet, inklusive mig själv att jAg är sjukt målmedveten och envis, också att jag har en stark karaktär, det är inte där skon klämmer. Det börjar ofta med ett planerat återfall (tänker att jag måste tillåta mig lite annars blir livet för trist) och sen har jag kontroll men kan göra avsteg under en period, typ äta 80% som jag ska och 20% helt fritt. Nyanserat, sunt, i alla fall på pappret. När jag tänker tillbaka så är det sen stressiga vardagar, huvudvärk och hunger som får mig på fall. Då blir jag svag i tron, tvivlar, vill ha direkt smärtlindring och energin som sockret tillfälligt ger. Det som händer är då att jag äter något jag inte borde till lunch och på eftermiddagen slås jag ut av huvudvärk och sockersug, ett omänskligt starkt sug och eftersom vi alltid har godis på jobbet, är det lätt att falla i. Viktigt att veta: 1. Huvudvärken kommer först, trots att jag ätit bra. 2. Jag lyckades undgå det här i nästan ett halvt år, vad har förändrats?

Jag blir så oerhört ynklig och svag av huvudvärken…inte första dagarna men efter typ 3 dagar vill jag bara gråta, då orkar jag bara jobba, inte vara effektiv, laga mat eller social på kvällarna. Jag måste alltså kalkylera med de här dagarna så att jag är bättre förberedd när attackerna kommer. Steg ett: jag har under senaste månaderna skrivit ner när huvudvärk alt. huvudvärk och sug kommer så att jag har en chans att se eventuella mönster.

Sen tror jag att jag måste bestämma mig en gång för alla: jag lever kolhydratsfritt, utan undantag, jag tänker att efter viktminskning och när jag mått bra och känt mig stabil, då kan jag kanske prova att se vad som händer om jag äter ris till exempel. Bröd kommer alltid att vara no-go eftersom det triggar ungefär allt dåligt jag har i mig. Suck, önskar jag vore sån att jag åt lite av allt. Snälla – ni som säger: Vill du gå ner i vikt, stäng munnen och tycker att alla ska äta lite av allt, det är sundast. Snälla – håll käften! 😉 morgongrinig men SÅ tacksam, att jag lever!! Ni vet jag hade ångest innan operationen men det var inte bara ångest…jag var rädd på riktigt, total dödsångest! Trots att jag har bisarrt ont är jag så lättad och glad, det värsta är över och jag klarade det! 🔆

En reaktion på ”Dag 236

  1. tessfriis skriver:

    Du är grym!!! Kom i håg det!!! 🙏💙

    Min PT som själv ätit stenålderskäk (som han kallar det – jag kallar det lchf) och använt sig av periodisk fasta (nya populära säljande 5:2) i 15-20 år sa i början till mig att: Vad du än gör – undvik gluten! Hellre ris och rotfrukter, till och med potatis. Med vad du än gör – undvik alltid alla former av
    G L U T E N! Då tänker jag också att lite av det andra en gång nu eller då är kanske inte förenat med dödsfara… 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s