Rapport innifrån

Dag 234, Aiiku hospital, Hiro-o

Orsaken till min ångest inför operationen var främst mina färska erfarenheter från förra året (sprucken blindtarm) och de n bisarra känslan av att bli opererad fastän man känner sig frisk. Att bli körd till kejsarsnitt när ditt barn ska ut eller operera bort en sjuk blindtarm som ylar av infektion, känns liksom lite mer befogat. I alla fall, operationen gick som den skulle, jag fick full narkos och uppvaknande var helt ok. Läkaren opererade bort en cysta på ca 300 gram som han tror har uppstått efter infektionen i bukhålan som uppstod när min blindtarm sprack. Endometriosen, som han säger är allvarlig, stage 3 kan han tydligen inte operera bort men den ser ut till att ha förstört äggledarna, jag kan alltså inte bli gravid på naturlig väg .

Det ska dock inte finnas några synliga skäl till att jag inte kan bli gravid med IVF. Jag kan ju omöjligt ha vetat detta men det kommer inte som en chock, jag har nog alltid vetat det..att jag inte kan bli gravid på naturlig väg alltså.

De gav mig epidural vilket tar bort all smärta, redan vid lunch igår togs kateter, EKG (typ) dropp, drän och till sist epiduralen bort vilket är en extrem lättnad, jag kan gå upp, borsta tänderna, tvätta håret, ta hand om mig själv – så glad. Vaknade dock idag till den fulla vetskapen om hur en stor bukoperation känns när all bedövning är borta. Såret verkar sträcka sig ca 15 cm tvärs över hela magen. Ni kan nig föreställa er hur det känns att röra sig. Hur som helst, jag är lättad, sköterskorna är så snälla och fina att det inte är klokt och alla pratar engelska, också en klar förbättring sen förra gången. Om jag klarar av smärtan idag får jag kanske åka hem snart, vill hellre ligga och gosa med min plutt än lilla ensam här och stirra i taket..

Men all in all, verkar som om jag återhämtar mig mycket fortare den här gången även om smärtan nog stannar hos mig ett par veckor ❤️

IMG_6486.JPG

IMG_1708.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s