Work B**ch

20140722-210948-76188993.jpg

Dag 197, Träningspass 59

Första PT-timmen på flera veckor ägde så äntligen rum, utomhus i skymningen. 29 grader varmt, en luftfuktighet på 75% som får den upplevda temperaturen att stiga till 38 grader. Till min egen förvåning kändes jag stark, snabb och smidig, som om min kropp bara mått bra av vilan. Först var Kym bortrest, sen fick jag migrän, så blev jag sjuk och så åkte jag till Sendai f att jobba en vecka…

Ni som känner mig vet att när jag är tyst mår jag dåligt. När jag är tyst känner jag att jag inte har någonting som helst att ge och så drar jag mig undan. Jag har haft mycket att göra men inte så mycket jag inte har kunnat skriva ett ord på flera veckor. Samtidigt så har det varit fysiskt omöjligt, ledsen för det, blir aldrig en storbloggare av mig.

Jag har lärt mig 2 saker under dessa veckor av avskildhet. Jag går upp flera kilo i vikt på bara några dagar av; Att äta vattenmelon före maten. Ni vet ju att jag äter er kost högt protein och fettinnehåll. Det gör jag alltid, varje dag. Ibland ”fuskar” jag lite med bär eller som nu när det var som varmast – vattenmelon. Själv tycker jag att det knappt är fusk, vattenmelon är ju liksom supernaturligt och hur farligt kan det vara!? Väldigt farligt faktiskt. För mig.

Vattenmelon innehåller i stort sätt bara vatten och fruktos. Den höga mängden fruktos får mitt blodsocker att skjuta i höjden, kroppen vill ju bara ha en blodsockernivå på Max 5% så den skyndar sig att producera mängder med insulin för att ta ner blodsockret efter vattenmelonintaget. Insulin är ett fettlagringshormon som direkt sätter punkt för fettförbränningen. När jag äter vattenmelon, följt av ett normalt mål med högt fett och protein innehåll – PANG, fettlagring pågår! Om jag hade ätit bara vattenmelon och sedan väntat flera timmar innan jag åt mon normala kost hade in effekten blivit densamma. Socker, om än naturligt fruktos, i samband med fett är förmodligen den bästa kombinationen för de flesta som vill gå UPP i vikt.

Jag har lärt mig någonting annat också – absolut BÄSTA sättet för mig, att gå ner i vikt, snabbt, är att strypa kolhydraterna, dvs sockret helt. Enbart protein och ett ännu högre fettinnehåll gör susen. Jag behöver aldrig vara hungrig, har inget sug och det verkar som kilona rasar. Idag är det tisdag, vi åker lördag morgon, innan dess ska jag ge er en full rapport!

Annars har det inte hänt något här, jag fulhets krisar som vanligt, är jag inte tjock så är jag ful och gammal – trist men det tänker jag inte besvära er med. Jag kanske måste acceptera att jag aldrig kommer att tycka att jag själv ser bra ut. Jag skulle bara vilja vara ok med att vara med på bild igen, känns som om livet skulle vara lite lättare och roligare då. Jag försöker men jag kan inte förmå mig, det blir för fult, det går liksom inte :/. Nåja, få kanske öva i Thailand, det enda jag ber till gudarna om är att få några fina bilder man kan dela med vänner, familj, kommande barn och barnbarn.

Hoppas DU mår bra och njuter sommarvärmen. Så här på andra sidan jorden kan jag ju säga att Sverige ser heelt magiskt och exotiskt ut, alla sjöar, hav, solnergångar och barn med glassar…

Finns knappast något mer vackert än så. Jag önskar alla en ångestfri sommar!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s