Fantastisk

..fransk, kvinnlig läkare – den bästa (kanske enda bra) läkare jag någonsin träffat!! Inga anklagelser, direkt, informativ, varm!!! Bara sa: Vi kör alla tester på dig, du är här på perfekt tid i förhållande till menscykeln, finns ingen orsak att vänta. In i gynstolen och hennes ansikte blev helt förändrat och hon sa bara oh… 2 jätte stora cystor, en på var äggledare och blod runt om hela livmodern. Jag har tydligen sjukdomen endometrios, som 1 av 10 kvinnor har som gör att livmoderns slemhinna (som ska fånga upp ägget och fösta det vid livmodern) istället fastnar och börjar växa på andra ställen. Efter att hon sett cystorna var det ingen ide att I dagsläget göra hormonella tester eftersom endometriosen förmodligen är orsaken till min barnlöshet. Cystorna måste bort, om ett par timmar har jag tid för MRI scanning på en annan klinik, får resultaten på måndag och ska så förmodligen opereras nästa vecka. Det blir inte alltid som man tänkt…endometrios är obotligt men kan behandlas, oftast orsakar det kraftig smärta både vid samlag och mens och orsakar ofta trötthetskänslor och allmänt obehag. De 2 sistnämnda har jag ju definitivt..

Jaha, det var inte speciellt kul men OFATTLIGT glad att jag gick dit idag!
To be Continued.

Nu snabb lunch och sen ett stenhårt pass med Kym och sen magnetröntgen alltså. Det här kommer att bli så sjukt dyrt och ta så mycket tid. Som sagt var, det blir inte riktigt som man tänkt sig…

En reaktion på ”Fantastisk

  1. tessfriis skriver:

    Jag är såååå glad att du kom iväg och kollade. Skön känsla att veta vad det är, även om det medför en massa tankar och känslor och besök. Jag har flera väninnor som drabbats av samma sak. Verkar vanligt dessvärre men som tur är finns det bra och enkel hjälp att få! 🌸💗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s