Nystart 3.0

Dag 162

Dags för lite status. Mer än en tredjedel in på året och om jag vore en bil skulle ni nog mest se mig slira från sida till sida och gasa satan ut genom kurvorna. Det går i 180 km/h men jag kommer inte så långt…eller?!

Jag är mycket gladare, har blivit ca 6 kg lättare, har mera överskott och mycket bättre humör. Om jag drar in magen och kisar riktigt mycket kan man se en svag tendens till magrutor och en svag svag antydning till muskler på armarna. Jag har slutat röka, nästan slutat dricka och 80% av tiden äter jag sunt. Jag tränar regelbundet och jag vaknar utan att vilja dö om morgonen. På många sätt har jag totalt förvandlat mitt liv, till mestadels en inre resa…på ytan kan omvärlden kanske se att jag ser lite bättre ut, sträcker på mig lite mer, tar mer plats etc men ingen annan kan ju rimligtvis förstår HUR mycket jag har förändrats. Det är stor skillnad på att vilja dö och ha livslust.

MEN…ni visste att det kom ett. MEN eller hur?!

Jag ville ju gå ner 20-25 kilo i vikt, vara en sundis, bli stark, kunna ha de kläder jag vill ha. Det är jag fortfarande ganska långt ifrån. Jag trillar fortfarande i, ganska ofta sen jag släppte det krampaktiga taget kring min renlevnadsfilosofi, som ju inte håller i längden utan är en short term solution. Med ett gladare humör, sommar, etc blir ju även jag mer social och har mer lust till att njuta, fira etc. Då vill man inte suga på ett glas isvatten hela kvällen.

När jag säger att jag går cold turkey menar jag att jag stryper allt som triggar mig att överäta/ känna sockersug. Jag drar ner på mejerier, dricker 2 koppar kaffe på morgonen men äter mitt första mål klockan 12.00 och mitt andra och sista klockan 20.00, däremellan fastar jag sk 16:8 eller periodisk fasta. Jag äter ingenting mellan måltiderna, dvs inga nötter, en bit mörk choklad, ett glas vi etc. Så ganska hardcore. Men tiden jag klarar att leva så blir kortare och kortare. Jag kommer ner till 81 kg, så fort jag går utanför ramarna pendlar jag upp 1-2kg. Jag VILL ner till 75 kg till bröllopet, så att jag i alla fall pendlar mellan 75-77kg.

Jag vet att förbränningen går ner genom att sluta röka och att Jag tränat relativt mycket också gör att man kanske behåller lite vikt osv MEN jag vet vad det är som gör att jag inte går ner – jag har fortfarande inte hittat balansen, där jag kan hålla mig, utan att falla i och överäta ett par gånger i veckan. Enda sedan jag kom över 100 dagar har det varit svårt att hitta samma hardecoe motivation och jävlar anamma. Jag ska tänka lite, om jag ska köra en ny nystart från nu-Thailand och hur den i så fall skulle se ut. Om jag bestämmer mig för det ska det ju planeras för att vara realistiskt.

Hursomhelst helst så är jag ganska glad och positiv just nu och det tror jag är super duper viktigt när man ska viktminska.

Så många runt omkring oss just nu som baxar med mycket, sjukdom, stress, dödsfall, barnlöshet, ekonomiska bekymmer.

Jag ÄR så stolt över. C som nu har varit rökfri i 9 dagar, efter att rökt i 32 år! Han är sjukt duktig och jag är helt övertygad om att han fixar det! Han har hållit sig rökfri trots att han är väldigt orolig över sjukdom i familjen.

Hoppas ni får en fin vecka och 1000 tack för kommentarer, det är 100 gånger mer motiverande att blogga om man vet att någon läser!

Att blogga regelbundet är också en viktig, bidragande orsak till om det här går vägen eller ej, det hjälper mig att hålla fokus så från och med nu ska jag prioritera en liten, daglig uppdatering! 🎈

En reaktion på ”Nystart 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s