Måndagsskakningar

När alla vaknar med små, trötta ögon till ännu en ny vecka – är det helgdagar måndag, tisdag här. Eftersom jag vaknat jätte tidigt lördag och söndag med huvudvärk och nedstämdhet, såg jag verkligen fram emot att sova till klockan åtta idag i alla fall. Klockan 05.19 vaknade jag och Stella abrupt av världens jordbävning. Den var superlång och det kändes som om en lastbil, upprepade gånger körde in i huset. Jag satte mig rakt upp och bara väntade på dånet och kraset när alla krukor, böcker och skålar ramlade ner. Inte ett ljud, bara dessa enorma skakningar och dallrande fönsterrutor. Den var på 6.2 och epicentrum i havet precis utanför Tokyo. Den största jag känt sen vi flyttade hit f mer än två år sedan.

Jag vill tipsa om 3 bra grejer:

1. Podcasten Graaf & Eberhard
Magdalena Graaf och David Eberhard’s podcast, en oväntat rolig duo som är helt underbar att lyssna till. Maggan som är så skönt ärlig, mänsklig och vardagsklok, David har 6 barn, är psykiatriker och författare – en modern mycket varm och erfaren man. Jag skulle kunna lyssna enbart på grund av Davids dialekt – jag älskar skånska – speciellt Lundaskånska ❤️
Helt klart min nya favoritpodcast!

20140505-082931.jpg

2. Hemsidan iherb.com

Helt underbar hemsida med allt ekologiskt mellan himmel och jord och löjligt låg shippingavgift! Vet inte hur priserna och utbudet är jämfört med Sverige men jämfört med Japan är det ca 50%.

20140505-084023.jpg

3. Appen Grön Guide från Naturskyddsföreningen

En jättebra guide för oss som har mer hjärta och vilja än kunskap om hur man kan bidra till en renare värld och en mer giftfri hemmiljö.

20140505-084306.jpg

Idag skulle jag ha gått på antikmarknad med en kompis som jag inte träffat sen nyår. Jag somnade om efter jordbävningen men gick upp klockan sju f att duscha och blir klar till klockan 9 när vi skulle träffas. Tyvärr ringde hon nu, klockan åtta och sa att hon var sjuk. Så nu ligger jag nyduschad och trött i sängen igen. Vi ska fortfarande träffas på lunch om 3 timmar. Borde storstäda tills dess. Men så mysigt att ligga här och lyssna på Davids skånska!

Hoppas din vecka blir alldeles, alldeles ljuvlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s